Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: meghosszabbított levélgyűjtési akció

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 24. vasárnap, 23:40
Meghosszabbítja az Orbán-levelek begyűjtésére szervezett jótékonysági akcióját a vegyipari szakszervezet (VDSZ), mert az ágazathoz tartozó mintegy negyvenezer dolgozó jelentős része még meg sem kapta a kérdéseket. A szervezet elnöke szerint a levelek postázását csak olyan térségekben kezdik meg, ahol már felállították a darabonként több millió forintért készített, válaszra buzdító, de félrevezető óriásplakátokat. A teljhatalommal rendelkező Fidesz-kormány arcátlanul becsapja és lenézi a népet az olyan kérdésekkel, amelyekről már döntött vagy éppen mostanában határoz, s megpróbálja ezt az átlátszó színjátékot lenyomni az emberek torkán - olvasható a Szakszervezetek.hu-na elküldött VDSZ közleményében.

    A vegyipari ágazathoz tartozó mintegy negyvenezer dolgozó jelentős része még nem kapta meg a miniszterelnök kérdéseit tartalmazó levelet, ezért a szakszervezet (VDSZ) augusztus 20-ig meghosszabbítja a korábban június végéig meghirdetett jótékonysági gyűjtő-akcióját - jelentette be Székely Tamás elnök. Mint arról a VDSZ korábban hírt adott: esztergomi óvodások támogatására gyűjti a konzultációs kérdéseket, amelyeket majd használt papírként elad, s az abból kapott pénzt az önkormányzat közétkeztetési számlájára utalja. Az összeggel azoknak a gyerekeknek az ellátását támogatja, akik a helyi politikai vita miatt rendszeres intézményi étkeztetés nélkül maradtak.

    Nem ez az első ilyen akció a vegyészeknél, korábban Orbán szociális konzultációs, később pedig a nyugdíjasoknak címzett leveleit kérték el az emberektől, hasonló módon hasznosították, s a több százezer forintos bevételt egy éhező gyerekeket támogató alapítványnak utalták át. Már az első gyűjtéskor kiderült, a magyar polgárok a konzultációs kérdőívet annak tekintik, ami: szelektíven gyűjtendő papírszemétnek. Akkor ugyanis több kérdőívet adtak le az emberek Székely Tamás akciójára, mint amennyit a miniszterelnöknek kitöltve visszaküldtek.

    A szakszervezet elnöke szerint egyébként Orbán ezúttal túllőtt a célon azzal, hogy felháborítóan butának nézi a népet. Azt hiszi, senki nem veszi észre az átverést: konzultációnak álcázva irányítottan olyan témákról kérdez, amelyekről már döntött vagy a napokban határoz a gyakorlatilag teljhatalommal rendelkező Fidesz. Ráadásul mostanra nyilvánvalóvá vált az is - állítja Székely -, hogy a színjáték minden korábbi elképzelésnél drágább, mert fontos tartozéka az a régiókba kihelyezett méregdrága óriásplakát, amely manipulatív módon buzdítja válaszra az embereket.  

    A VDSZ gyors felmérést végzett az ágazathoz tartozó mintegy negyvenezer dolgozó körében, hogy hány százalékuk kapta meg a levelet, s kiderült: ott, ahol még nem állították fel az óriásplakátot, meg sem kezdte a kormány a postázást. A szakszervezet ezért úgy döntött, bevárja Orbánt, s augusztus 20-ig meghosszabbítja a gyűjtési akciót. A küldeményeket most is a helyi szakszervezeteknél vagy a központi irodában (1068 Budapest, Benczúr utca 45.) várják. Ez utóbbi helyszínen a bejáratnál kihelyezett kukában is gyűjtik az adományt. Az elnök szerint az akció részeredménye meglepően jó, naponta százak adakoznak. A szemétbe szánt leveleken leadás előtt saját kezűleg bárki eltüntetheti a személyes adatait, de kérésre a helyszínen a VDSZ munkatársai is segítenek ebben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: meghosszabbított levélgyűjtési akció.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector