Startlaphoz Csatlakozz!

Köszöntötték a 80 éves Szabó Endrét

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 19. kedd, 22:03
2012. május 25-én  –  a SZEF szervezésében – köszöntöttük a 80. születésnapját ünneplő dr. Szabó Endrét a szakszervezeti tulajdonban lévő Benczúr Hotel éttermében. Szabó Endre a SZEF egyik alapítója, első választott elnöke és Praesidens Emeritusa.  Az ünnepségre az ünnepeltet elkísérte felesége, Georgina is.

    A meghitt, baráti hangulatú összejövetelen részt vettek a SZEF egykori és jelenlegi vezetői, a titkárság dolgozói, az ÉSZT vezetői és az AÉSZ Kft. ügyvezetője.

    A SZEF Szövetségi Tanácsa nevében Varga László elnök méltatta Szabó Endre munkásságát, a közszolgálat és az egész magyar szakszervezeti mozgalom érdekében kifejtett páratlan tevékenységét. Dr. Víg László az ÉSZT nevében, Bokori László pedig a három szakszervezeti konföderáció tulajdonában lévő AÉSZ ingatlanhasznosító Kft. képviseletében fejezte ki háláját Szabó Endre hosszú éveken át kifejtett önzetlen munkájáért.

    Szabó Endre volt az egyik alapítója a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének is. Az 1990. január 13-án megtartott KSZSZ alakuló kongresszuson a jelen lévő 292 szavazati jogú küldöttből 277-en adták Szabó Endrére voksukat.

    A KSZSZ nevében dr. Agg Géza jelenlegi elnök köszöntötte az alapító elnököt és az utódok nevében köszönetét fejezte mindazért a magas színvonalú és példa értékű szolgálatért, amit Szabó Endre a tágan értelmezett köz szolgálatért több évtizeden keresztül kifejtett. A rendszerváltás utáni átalakuló politikai, érdekvédelmi környezetben sokak számára volt követendő példakép Szabó Endre, így a jelenlegi elnökre is kihatással volt személyisége, kompromisszumkereső mentalitása.

    Nemzetközi szinten is nagy tekintélynek örvend még ma is munkássága, az EUROFEDOP elnöke, az osztrák és német szakszervezeti vezetők gyakran felelevenítik közös tevékenységüket. Sokak véleménye szerint a köztársasági elnöki funkciót is eredményesen el tudta volna látni. Továbbra is számítunk bölcs tanácsaira, különösen a szakszervezeti mozgalomra nehezedő kihívások kezelésében.

    A KSZSZ nevében a jelenlegi elnök Szabó Endrének a 80. születésnapjára készült oklevelet, a KSZSZ alakuló kongresszusának jegyzőkönyvi kivonatát, a KSZSZ 20. évfordulóján készült fényképeket, valamint a "Királyok borának" egy palackját adta át. Feleségének megköszönte a szakszervezetek nemzetközi munkájához nyújtott magas színvonalú segítséget és hogy hűséges társa az "Elnök Úrnak", végül pedig – a gyönyörű kertjükbe kiültethető – cserepes virágot nyújtott át részére. Az ünnepségen köszöntöttük a szintén 80 éves Szatmári Gábort, aki a SZEF sajtósaként sokat tett az ágazati szakszervezetek közszereplésének elősegítése érdekében. Isten éltesse az ünnepelteket jó erőben, egészségben! Viszontlátásra hasonló körben tíz év múlva! (OS)

    Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Köszöntötték a 80 éves Szabó Endrét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector