Startlaphoz Csatlakozz!

A Zöld Baloldal szolidáris a közoktatási szakszervezetek pedagógusnapi tüntetésével, egyetért követeléseikkel

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 03. vasárnap, 11:23
A Zöld Baloldal az Európai Szociális Charta teljes ratifikációját követeli.

    Elengedhetetlennek tarjuk a Nemzeti Alaptanterv mielőbbi visszavonását, a köznevelésről szóló törvény felülvizsgálatát. Valódi párbeszédet sürgetünk az oktatás finanszírozásáról, szabályozásáról, tartalmáról az oktatás valamennyi résztvevőjével, az őket képviselő szervezetekkel.

    Európai normáknak megfelelő törvényt követelünk a szakképzésről!

    A Zöld Baloldal felszólítja a kormányt, hogy kezdeményezze a szakképzésről szóló törvény újabb módosítását a fiatalok jogainak garantálásáért.

    Követeljük, hogy a szakképzésről szóló törvény legyen összhangban az Európai Szociális Chartával!

    Magyarország 1999-ben, az első Orbán-kormány idején, szégyenletes módon úgy fogadta el ezt, a 19 alapvető szociális és gazdasági jogot rögzítő dokumentumot – amelyet az Európai Unió is elismer mint a szociális normák alapvető dokumentumát – , hogy annak több pontját sem akkor, sem később nem ratifikálta.

    Az Európai Szociális Charta 7. cikke a gyermekek és a fiatalok jogát deklarálja a védelemhez. Ez a cikk szabályozza a 18 évnél fiatalabbak munkavállalásával kapcsolatos szabályokat védve a gyermekeket és a fiatalokat a vállalkozók önkényétől.

    Ezt a cikket Magyarország mindmáig nem ratifikálta!

    Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy európai módon fejezze be azt, amit 1999-ben elkezdett! Készüljön fel az Európai Szociális Charta teljes ratifikálására, és hazai jogrendszerünket ennek megfelelően alakítsa ki!

    A Charta 7. cikkének megfelelően módosítsák újra az 1993. évi LXXVI. törvényt a szakképzésről! (OS)

Budapest, 2012. június 3.

Zöld Baloldal elnöksége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Zöld Baloldal szolidáris a közoktatási szakszervezetek pedagógusnapi tüntetésével, egyetért követeléseikkel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector