Startlaphoz Csatlakozz!

Nem adózik 2013-tól a nyugdíj

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 02. szombat, 05:52
A kormány döntése alapján a jelenlegi szabályokhoz képest nem változik a nyugdíjszámítás módja 2013-tól.

    A szocialisták által tervezett nyugdíjadóztatást nem engedi meg a jelenlegi Kormány.

    A nyugdíjtörvénybe egy akna volt beépítve: még a szocialista-liberális kormány alatt, 1997-ben elfogadott szabályok 2013-tól megváltoztatták volna a nyugdíjszámítás módját, ennek következtében a jövőre újonnan megállapítandó nyugdíjak az előző évhez képest jelentősen  csökkentek volna.  A törvényi szabályok szerint ugyanis a bruttó átlagkeresetből történő nyugdíjszámítás a nyugdíjak adóztatását is feltételezte. Ehhez tartozott még egy csökkentett szolgálati idő szorzó is. Együttesen, így jelentős mértékben romlott volna a nyugdíj összegének értéke - amit a szocialisták az elmúlt két kormányzati ciklusban sem módosítottak.

    A kormány által most benyújtott törvényjavaslat ezzel szemben fenntartja a jelenlegi számítási szabályokat, ezzel biztosítja, hogy továbbra is a nettó átlagkereset alapján, a most is használt szolgálati idő beszámítással, adózás nélkül kell a nyugdíjakat kiszámítani. Tehát, a kormánynak ezen döntésével évente több tízezer embernek nem lesz kevesebb a nyugdíja.

    A törvénymódosítás néhány kiegészítő szabályt is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűbb és gyorsabb lesz a szolgálati idő megállapítása és pontosabbá válik a nyugdíjbiztosítási nyilvántartás. Azokat, akik 1955-1959-ben születtek, a nyugdíjbiztosítás szervei hivatalból fogják megkeresni adategyeztetésért, de 2013. január 1-jétől bárki kérhet adategyeztetést.

    Az előterjesztés célja emellett az európai uniós tisztviselők és más alkalmazottak uniós rendeletben kötelezően előírt nyugdíjhordozhatóságával összefüggésben a hazai szabályozás megteremtése. Ez azt jelenti, hogy a törvény megfelelő jogi hátteret biztosít arra, hogy az EU-ban dolgozók az ott szerzett nyugdíjjogosultságukat a hazai nyugdíjrendszerbe elismertessék vagy az itthon összegyűjtött jogosultságukat az unióban történő nyugdíjmegállapítás céljára átutalhassák.

    A változások eredményeként nem csökkennek a megállapítandó nyugdíjak és nem romlanak a számítási szabályok,  emellett a jövőben az ügyintézés felgyorsulhat.

    Éppen ezért mindazok, akik ezzel riogattak, azoknak bocsánatot kellene kérniük.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem adózik 2013-tól a nyugdíj.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector