Startlaphoz Csatlakozz!

Az ÉSZT szolidaritási nyilatkozata a június 3-i közoktatási demonstrációt szervező öt ágazati szakszervezet mellett

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 01. péntek, 22:35
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) szolidáris az öt közoktatásban érdekelt szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációjával és ezért kérte tagszervezeteit, hogy szervezzék tagjaikat, hogy részt vegyenek a demonstráción. Tette ez különösen azért, mert tagszervezetei több területen is érintettek a közoktatásban dolgozó pedagógusok helyzetének megítélésében.

    A XXI. század alapkövetelménye a munkavállalókkal szemben a minél magasabb szintű tudás megszerzése, annak továbbképzése, az önképzés, az átképzés. Ez azonban csak jóminőségű, biztos alapokon lehetséges. Ez az alap a színvonalas nyugodt körülmények között biztonságosan és eredményesen dolgozó közoktatás. E nélkül meghal a munkaerőpiac, kiszolgáltatottá válnak a munkavállalók, működésképtelenné válik a felsőoktatás, a felsőoktatási intézményrendszer.

    Az ÉSZT egyetért a demonstrációt szervező szakszervezetek azon követelésével, hogy az érdemi érdekegyeztetés nélkül elfogadott köznevelési és szakképzési törvény bevezetését egy évvel el kell halasztani, a tervezetet a megfelelő érdekegyeztető fórumokon a megállapodás szándékával az elfogadás előtt újra kell tárgyalni.

    Egyetértünk azzal a követeléssel, hogy ne támogassuk a gimnáziumi férőhelyek csökkentésének szándékát, mert a gimnáziumi férőhelyek számának 40%-os csökkentése drasztikusan csökkenti a fiatalok továbbtanulási lehetőségeit, kevesebben juthatnak be a felsőoktatási intézményekbe, s ez ellentmond kormány felsőoktatási stratégiai elképzeléseinek is.

    Az ÉSZT fontosnak tartja, hogy a közszolgálati érdekegyeztető fórumokon időben kezdődjenek érdemi tárgyalások a 2013-as költségvetésről ennek keretében a közszféra öt éves bérelmaradásának rendezéséről.

    Követeljük, hogy az összes érintett részvételével kezdődjenek érdemi szakmai konzultációk a magyar közoktatási, szakoktatási és felsőoktatási rendszer átfogó rendezéséről, s annak megfelelő szintű, szükséges állami támogatásáról

Budapest 2012. május 31.

Az ÉSZT nevében:
Dr. Kuti László elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ÉSZT szolidaritási nyilatkozata a június 3-i közoktatási demonstrációt szervező öt ágazati szakszervezet mellett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector