Startlaphoz Csatlakozz!

Közös szövetség 22 millió munkavállalóért [VDSZ közlemény]

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. máj. 24. csütörtök, 10:56
22 millió munkavállaló érdekeit képviselő, közös európai szövetségbe tömörült három nemzetközi szakszervezet: az Európai, Bányaipari, Vegyipari, Energiaipari Szakszervezet (EMCEF), az Európai Fémmunkások Szakszervezete (EMF), és az Európai Textil-, Ruházati Szakszervezet. Az új szerveződés, az Európai Ipari Szakszervezet (EIWF – industri-ALL) megalakulása olyan példája az összefogásnak, amelyet a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ itthon évek óta szorgalmaz, s a jövőben az eddiginél is határozottabban képviseli ezt az irányt.

    Az európai érdekvédelemben történelmi jelentőségűnek számít annak a szövetségnek a létrehozása, amelynek a közelmúltban Székely Tamás elnök vezetésével a VDSZ is részese volt: Brüsszelben egységbe tömörült három nagy nemzetközi ágazat, az összesen 22 millió munkavállalót képviselő Európai, Bányaipari, Vegyipari, Energiaipari Szakszervezet (EMCEF), az Európai Fémmunkások Szakszervezete (EMF), és az Európai Textil-, Ruházati Szakszervezet. A 197 szervezetet tömörítő új szerveződés az Európai Ipari Szakszervezet (EIWF- Indusri-ALL) nevet kapta, s a létrehozása az összefogásnak olyan példája, amelyet a hazai érdekvédőknek, a konföderációknak is követniük kellene. A VDSZ évek óta ezt a változást szorgalmazza, a szervezet vezetői szerint ugyanis csak így, egységbe tömörülve, erős szervezetként lehet megvédeni a munkavállalók szociális biztonságát, s hatékonyan fellépni a dolgozók érdekeiért.

    A nemzetközi eseményen a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségét (VDSZ) Székely Tamás elnök, Kiss Béla alelnök, Andrási Tibor (papíripar), Horváth László (gyógyszeripar), Ledács Kiss Miklós (gázipar), Pad Ferenc (alumíniumipar), Varga Mihály (vegyipar) képviselte. Az ügyvezetői testületbe a kelet-európai vegyipari szervezetek nevében a VDSZ-t delegálták.

    Az EIWF első igazi programeleme a fiatalok képviselete is – szögezték le a nemzetközi tanácskozás résztvevői –, ami szintén beleillik a VDSZ filozófiájába, hiszen Ifjúsági Tagozata az egyik legaktívabb csapata az ágazatnak. A nemzetközi szervezet is a zászlójára tűzte az oktatást, az utánpótlás megfelelő képzését, amely a vegyipari szakszervezetnél is évek óta az egyik legfontosabb program.

    Az alakuló kongresszusra készült videó üzenetében Andor László, az Európai Bizottság biztosa üdvözölte a fúziót, s kijelentette – egyebek mellett –, hogy az új ipari szakszervezet létrehozása és célja fontos üzenet a munkavállalóknak. Kiemelte, hogy a gazdasági válságokat csak erős szociális párbeszéddel lehet megoldani, ahol a szakszervezeteknek kiemelkedő szerepük van.  Az EU-biztos szerint az új szervezet erősíteni fogja a megújulás folyamatát.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közös szövetség 22 millió munkavállalóért [VDSZ közlemény].
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector