Startlaphoz Csatlakozz!

Megemlékezés a 122 évvel ezelőtti első munka ünnepéről

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 30. hétfő, 12:48
A magyarországi szervezett dolgozók 122 éve ünnepelték először május elsejét a munka ünnepeként. 2012. április 27-én az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közösen emlékeztek meg a százhuszonkét évvel ezelőtti eseményekre, és fogalmazták meg a mai követeléseket.

    A magyarországi szervezett dolgozók 122 éve ünnepelték először május elsejét a munka ünnepeként. 1890. május elsején a Népszava tudósítója szerint hatvanezer ember vonult végig a Kálvin tér, Kiskörút, Andrássy út, Városliget útvonalon, hirdetve a „nyolc óra munka, nyolc óra alvás, nyolc óra szórakozás” hármas követelését. A Magyar Néprajzi Társaság korabeli Értesítőjében a vonulók sokféle „munkás-typusai” az egykori Aréna-tér előtti téren, a mai Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor kereszteződéséig meneteltek követeléseiket hangoztatva. 1990-ben, az első magyarországi május elsejére emlékezve, emlékkővet állítottak ezen a helyen a magyar szakszervezeteket.

    Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) április 27-én közösen emlékeztek meg a százhuszonkét évvel ezelőtti eseményekre, és fogalmazták meg a mai követeléseket.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megemlékezés a 122 évvel ezelőtti első munka ünnepéről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector