Startlaphoz Csatlakozz!

HDSZ: Krízisben a húsipar

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 26. csütörtök, 21:21
Kedvező világpiaci tendenciák ellenére súlyos válsággal küzd a hazai húsipar, a veszélybe került munkahelyek, az elmaradt béremelések kevés okot adnak örömre az idei május elsején - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) Választmánya Pápán tartott ülésén. A HDSZ erőt merít május elseje és saját hagyományaiból, folytatja a küzdelmet a munkavállalók jogaiért, az élet - és munkakörülmények javításáért, a munka megbecsüléséért.

    Kedvező világpiaci tendenciák ellenére súlyos válsággal küzd a hazai húsipar, a veszélybe került munkahelyek, az elmaradt béremelések kevés okot adnak örömre az idei május elsején - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) Választmánya Pápán tartott ülésén.

    A piaci változásokra érzékeny hazai húsipar a túlélésért küzd az év eleji tapasztalatok alapján. A gazdasági társaságok képtelenek megbirkózni a fogyasztás csökkenése, az erőtlen vidékfejlesztési politika, a súlyos terhekkel járó adóintézkedések és a feketegazdaság térhódításából adódó kedvezőtlen hatásokkal. A krízis helyzetet mutatja, hogy a munkavállalók mintegy felét érintően a munkáltatók nem hajtották végre a kormány által elvárt idei béremelést, köztük a szakágazat piacvezető cége, a szakma zászlóshajójának számító Pick Szeged Zrt. sem.

    A szakszervezet súlyos aggodalommal figyeli a társaságok talpon maradásáért folytatott küzdelmet, elégtelennek ítéli a kedvezőtlen piaci környezet megváltoztatása érdekében hozott kormányzati intézkedéseket. Sajnálatosnak tartja, hogy a hazai húsipar képtelen kihasználni az élelmiszerek iránt az egész világon növekvő keresletből fakadó lehetőségeket. Miközben a húságazat a magyar gazdaság egyik kitörési pontja lehetne, újabb cégek kerültek a csőd szélére, újabb munkahelyek kerültek veszélybe és a munkavállalók érzékeny keresetcsökkenést kénytelenek elviselni. Csökken a szakma megbecsülése, a jó szakemberek közül egyre többen külföldön keresik a boldogulásukat. Az emberek a munkahelyeken növekvő aggodalommal tekintenek az új Munka törvénykönyvének bevezetése elé, van ahol már felmondták a kollektív szerződést, több helyen erre készülnek, ami veszélyezteti a munkabékét.

    A HDSZ erőt merít május elseje és saját hagyományaiból, folytatja a küzdelmet a munkavállalók jogaiért, az élet - és munkakörülmények javításáért, a munka megbecsüléséért.


Budapest, 2012. április 26.


Kapuvári József
elnök 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - HDSZ: Krízisben a húsipar.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector