Startlaphoz Csatlakozz!

Elindultak a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal első szakasza, a Társadalmi Kerekasztalok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 25. szerda, 12:03
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elkötelezett az Orbán kormány leváltása mellet. Meglátásunk szerint ennek sikere annak függvénye, hogy széles társadalmi, szakmai és politikai konszenzuson alapuló szakértői alapú kormányzat jöhessen létre, amely reális helyzetértékelésen alapuló megvalósítható programot kínál a választóknak.

   Látva a demokratikus politikai pártok kivárását és önmaguk pozícionálására történő erőfeszítéseit a Szolidaritás olyan átfogó program kidolgozását kezdte meg, amely megfelelő alapot jelent a későbbi együttműködésre. A DEKA tárgyalások első szakaszában  megrendezett Társadalmi Kerekasztalok szakértők és civilek alkotó munkájának kereteket biztosítanak és nyilvános vitára bocsátják eredményeiket. Ugyanis megkerülhetetlen, hogy a magyar társadalom felszabadítsa magát az egyes politikai és gazdasági érdekcsoportok nem nyilvános érdekérvényesítése alól, s maga-magának szabja meg azon teendőit, amelyek egy élhető jó, és egyúttal szolidáris társadalom felé vezetnek.

   A Szolidaritás Mozgalomnak nem célja az elmúlt évtizedek elhibázott gazdaság- és társadalompolitikájának rekonstrukciója, a DEKA célja olyan új alternatívák kidolgozása, amelyeket széleskörű társadalmi konzultáció előz meg.

   Sok hetes előkészítés és egyeztetés nyomán 2012. 04 25-én a szakértők, szakmai- és civil szervezetek bevonásával három témakörben megkezdődtek a társadalmi kerekasztal tárgyalások. A most indult szociálpolitikai, egészségügyi, gazdasági kerekasztalok mellett rendszeresen nyílnak meg újabbak más témakörökben. A kerekasztal tárgyalások mostani kezdete nem jelenti, hogy bezáródott volna a résztvevők köre, számos szervezet és szakértő jelezte, a jövőben szeretne csatlakozni a folyamathoz. Az ország több városában a közeljövőben megkezdődik a DEKA előkészítésének folyamata, helyi civilek társadalmi szervezetek és pártok bevonásával, részvételével.

   A Társadalmi Kerekasztal tárgyalások folyamatáról és eredményeiről a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendszeresen tájékoztatja a nyilvánosságot.

Bővebb információ: http://szolidaritas.org/deka/

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elindultak a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal első szakasza, a Társadalmi Kerekasztalok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector