Startlaphoz Csatlakozz!

A TÖOSZ meghatározza az önfenntartás feltételeit

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 23. hétfő, 17:01
A TÖOSZ - a legnagyobb taglétszámú magyar önkormányzati érdekvédelmi szervezet - küldöttei  lajosmizsei küldöttgyűlésükön értékelik az önkormányzatok és az érdekvédelem helyzetét.
Az elnökség többek között az alábbiakat javasolja:

   1/ Az önfenntartás feltételeihez: az önkormányzatoknak vagyonra van szüksége, ezért elengedhetetlen, hogy a Nemzeti Földalap tekintse megfelelő partnernek az önkormányzatokat, biztosítsa részükre a megfelelő adatokat a települést érintő helyzetről, valamint segítse az önkormányzatokat, hogy földhöz juthassanak a közfoglalkoztatási és egyéb feladataik ellátása érdekében.

   2/ A közös önkormányzati hivatal feladatfinanszírozásánál figyelembe kell venni:  a feladatellátást biztosítását alkotó települések számát, területét, népsűrűségét; a nem állandó jelleggel bejelentkezett lakosokat, akik tartósan a településen élnek; a hivatalban dolgozók korösszetételét, képzettségét; a nem klasszikus feladatellátást is.

   3/ A közneveléssel kapcsolatban: maradjon önkormányzati tulajdonban az iskola; az intézményvezetőt az állami szakmai szervezet és a képviselő-testület együttesen bízza meg; jöjjön létre szakmai tanfelügyeleti rendszer; garantált legyen az iskolával nem rendelkező településen, tanyán élő gyermekek iskolába járatásának szervezett rendszere.

   4/ Az adósságrendezéssel kapcsolatban a működési hiány nélküli költségvetés tervezésének határidejét ütemezetten meg kell hosszabbítani.

   5/ A helyi adózás szabályozásával kapcsolatban a telephely spekuláció lehetőségét meg kell szüntetni, megfelelő szabályozással és ellenőrzéssel.

TÖOSZ kezdeményezések a kormányzattal kapcsolatban

  1. Kerüljön sor az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) alakuló ülésére.

  2. Jöjjön létre az ÖNET keretében szakmai egyeztető munkacsoport az adósságrendezés kezelésének felszámolására, az állami és önkormányzati forrásmegosztás rendszerére, a feladatfinanszírozás szabályozására.

  3. A feladatfinanszírozás kialakítása ügyében jöjjön létre az ÖNET keretében a Belügyminisztérium szervezésében az érintett ágazati minisztériumok és az országos önkormányzati szövetségek részvételével szakmai munkacsoport.

  4. Maradjon önkormányzati feladat a közoktatás és köznevelés, biztosítva az állam szerepvállalását a szakmai és finanszírozási kérdésekben.

  5. Megfontolandó a teljes egészségügyi ellátás- az alapellátástól, a járó-beteg ellátáson és orvosi ügyeleten keresztül a kórházak működtetéséig - állami fenntartásba adása a biztonságos betegellátás érdekében.

  6. A polgármesterekre vonatkozó új bérrendszer 2014-ben lépjen hatályba, addig maradjon a jelenlegi szabályozás.

   7. Készüljön átfogó kormányzati terv a járási és az új önkormányzati hivatali rendszer létrehozásával összefüggésben a köztisztviselői kar foglalkoztatásának biztosítása érdekében.  8. Az önkormányzati közszolgáltatások minimum feltételeinek meghatározásánál növelni szükséges az önkormányzati mozgásteret, a feladatellátás feltételeit a valóságos lehetőségekhez és az ésszerűséghez szükséges igazítani.   A küldöttgyűlés anyagai letölthetőek honlapról (www.toosz.hu).  
A küldöttgyűlés sajtó-nyilvános!  (OS)

    Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége TÖOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A TÖOSZ meghatározza az önfenntartás feltételeit.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector