Startlaphoz Csatlakozz!

Hagyják békén dolgozni a Corvinust!

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 22. vasárnap, 14:59
Nincs olyan szakmai ok, ami miatt a Corvinus Egyetemet megszüntetni, vagy akár szétszabdalni kellene. Téves minden olyan koncepció, amely integráció címén egy bizonyítottan magas színvonalon működő intézményt szétver. Már az is elképesztő, hogy a magyar felsőoktatás egyik nemzetközileg leginkább jegyzett egyetemét bizonytalanságban tartják, a sok munkával kialakított „márkát" megtépázzák és mindenféle gondolatkísérletek tárgyává teszik. A Corvinus esetében nincs szükség gondolatkísérletre, izzadságos tanulmányokra, csak arra, hogy hagyják békén dolgozni.

    A Budapesti Corvinus Egyetemen együtt dolgoztak és dolgoznak különböző politikai meggyőződésű oktatók. Sokan közülük egymást követő jobboldali és baloldali kormányok tagjai, tanácsadói, akik együttműködése az egyik záloga volt a színvonalnak és pont azt bizonyította, hogy a tudomány, az egyetem nemhogy eltűri, hanem megkívánja a sokféle gondolkodás egységét. Ezt az együttműködést szétverni több mint szakmai vétek.

    Nem jó, ha a politika a tudománnyal csatázik! Nem jó sem a tudománynak, sem a politikának, de annyit érdemes tudni, hogy hosszabb távon a politika ezen csak veszíthet. Csak addig sok kárt szenvedhet a tudomány. A felvételi jelentkezések úgy a korábbi években, mint idén, bizonyították, hogy a BCE életképes, sőt a hallgatók, a felvételizők érdeklődése annak ellenére is kiemelkedő, hogy az államilag finanszírozott férőhelyek drasztikus csökkentése a Corvinust érintette leginkább.

    Az egyetem több képzése évek óta a legkeresettebbek között van és a BCE meghatározott szakjaira lehet országosan is a legmagasabb pontszámmal bejutni. Bizonyított tény, hogy az egyetem diplomája piacképes és keresett, magyarán a munkaerőpiac szívesen fogadja azokat a pályakezdőket, akik a Corvinus diplomájával rendelkeznek. Akkor mi a gond? Két év kormányzás után érdemes lenne már kimondani, mi a baja kormányzatnak a Budapesti Corvinus Egyetemmel!

    Az MSZP véleménye egyértelmű: a Budapesti Corvinus Egyetem a magyar felsőoktatásban érték, amelyet önállóan megtartani és támogatni hasznos a magyar felsőoktatásnak és az egész országnak. Mi ehhez tartottuk magunkat eddig is és ezt képviseljük ezután is. Hiller István, MSZP Humánpolitikai kabinet vezetője. (OS)

    Kiadó: MSZP-Országos Központ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hagyják békén dolgozni a Corvinust!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector