Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: Corvinus Egyetem – Fejszével megy neki a kormány?

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 22. vasárnap, 14:56
Az ország egyik legszínvonalasabb képzését nyújtó egyeteme, a Corvinus lehet a kormányzati megszorítások következő áldozata. A sajtó vadabbnál vadabb elképzelésekről számol be az egyetem szétcincálásának lehetséges forgatókönyveiről. Az LMP a tervekről világos beszédet vár Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, akihez a párt a hétfői parlamenti ülésen kérdést is intéz az ügyben.

    Egy éve annak, hogy Budapesti Corvinus Egyetem bezárásáról felröppentek a hírek, de talán a hangos tiltakozások miatt akkor visszatáncolt a tervtől a minisztérium. A friss hírek azonban egy kiszivárgott minisztériumi koncepció alapján arról szólnak, hogy az tizenkét-tizenhárom „fejlesztési pólust" hoznának létre, és a Corvinus karait három ilyen pólushoz csapnák hozzá, ami a most még független intézmény jelenlegi működésének végét jelentené. Hallottunk ennél vadabb elképzelésekről is, amelyek szerint az egyetem diákjait és tanárait egyszerűen szétosztogatnák a többi egyetem között.

    A koncepció a párhuzamos és felesleges kapacitások leépítéséről beszél, de az eddigi oktatáspolitika alapján nyilvánvaló, hogy a kabinet a kapacitások általános csökkentésére törekszik. Ezt egyértelműen mutatja, hogy a felsőoktatásra szánt költségvetési kiadások GDP-arányos ráfordítása Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hivatalba lépése óta 17 százalékkal csökkent.

    Úgy látszik, nem volt elég az állami férőhelyszámok drasztikus csökkentése, a tandíjak kiterjesztése és megemelése. Nem volt elég, hogy a megszorítások következményeként ötödével csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma. A kormány folytatja a felsőoktatás szétdúlását, amelynek akár a nemzetközileg jegyzett egyetem is áldozatul eshet. Az LMP bízik benne, hogy Réthelyi Miklós hétfőn egyértelmű és megnyugtató választ ad a párt kérdéseire. (OS)

Karácsony Gergely
frakcióvezető-helyettes


Osztolykán Ágnes,
az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: Corvinus Egyetem – Fejszével megy neki a kormány?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector