Startlaphoz Csatlakozz!

Vasútleépítési kormánybiztos: a Fidesz a MÁV-ot is a Malév sorsára juttatná

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 22. vasárnap, 14:54
A héten a Fidesz-kormány kinevezte a vasút leépítéséért felelős kormánybiztost, akinek elsődleges feladata az értelmetlen vasútritkítást levezénylése. Világossá vált, hogy a parlament előtt fekvő személyszállítási törvény csupán díszlet a vasútromboláshoz. Orbán Viktor kormánya a környezetbarát közösségi közlekedést is a Malév sorsára juttatja.

    A miniszterelnök a héten Fónagy János államtitkárt nevezte ki a közösségi közlekedés „leépítéséért" felelős kormánybiztosává. Az ő feladata lesz a közösségi közlekedés megcsonkítása a Széll Kálmán–tervben már lefektetett módon. Fónagy kinevezése nem volt váratlan, hiszen néhány hete Orbán Viktor már elégedetlenségét fejezte ki a leépítés lassúságáért; azért, hogy nem teljesül időben a pénzkivonás. Erre válaszul született a szaktárca értelmetlen vasútritkítási bejelentése, majd most a MÁV-vezérkar lecserélése is.
 
    Az már a személyszállítási törvény vitája során kiderült, hogy egy hibás koncepció, az „igényvezérelt közlekedési politika" fog  érvényesülni, ami valójában utat nyit a vasúti leépítés felé. Most a törvény következményeivel szembesülhetünk: miközben a kormány a MÁV „vízfejének" leépítéséről beszél, a megtakarítások hamis ígéretével négyszáz – főként mellékvonali – vasúti járat leállításával mondja ki a halálos ítéletet kistérségek tucatjai felett. Az LMP szerint az ész nélkül megnyirbált vasúti mellékvonalakon is úgynevezett ráhordó jellegű, ütemes menetrendet kéne bevezetni, amelyről már többször is bebizonyosodott, hogy egy fillér többletkiadásba sem kerül. A rendszer azonban csak egységes tarifával és integrált menetrenddel működtethető, ahogy azt a személyszállítási törvényhez benyújtott módosító javaslatokban megfogalmaztuk.
 
    Jelenlegi formájában nem támogatjuk a személyszállítási törvényt, és felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy a környezetbarát közösségi közlekedést ne hagyja a Malév sorsára jutni. Meg kell állítani a megkezdett vasútrombolást, amelynek legjobb eszköze az LMP által javasolt integrált ütemes menetrend bevezetése lenne. (OS)


Scheiring Gábor
országgyűlési képviselő,
az LMP gazdasági kabinetjének vezetője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasútleépítési kormánybiztos: a Fidesz a MÁV-ot is a Malév sorsára juttatná.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector