Startlaphoz Csatlakozz!

KIM: A járások kialakítása nem jár elbocsátásokkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 20. péntek, 17:52
Az új járási hivatalokban szükség van az államigazgatási ügyek intézésében jártas, tapasztalattal rendelkező munkatársakra, így szó sincs elbocsátásokról - jelentette ki Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára az LMP mai közleményére reagálva. Hozzátette: a törvényjavaslatból is egyértelműen kiderül, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok állományába kerülnek mindazon köztisztviselők, akik most a polgármesteri hivatalokban végeznek államigazgatási feladatokat, csak a foglalkoztatási jogviszonyuk alakul át kormánytisztviselővé.

    Szabó Erika cáfolta az LMP azon kijelentését is, hogy a Kormány einstandolná az önkormányzatok vagyonát. Elmondta, hogy a kormány nem államosít, mindössze szétválasztja az önkormányzati és államigazgatási hatásköröket és feladatokat. Kiemelte: fontos, hogy az állam saját maga megszervezze meg feladatai ellátását, a jegyzőket pedig tehermentesíteni kell, hiszen jelenleg 1400 törvényi és egyéb jogszabályban rögzített feladat- és hatáskört látnak el. A hatáskörök szétválasztásával azonban lehetővé válik, hogy az önkormányzatok a jövőben valóban a helyi, önkormányzati feladatokat foglalkozhassanak, s csak azokat az államigazgatási feladatokat kell a jövőben ellátniuk, amelyek estében a helyi viszonyok ismerete elengedhetetlen. Ehhez a jegyzők munkájára továbbra is szükség van.

    Az államtitkár kihangsúlyozta: „A járási rendszer kialakításával és az egyablakos ügyintézés létrehozásával kizárólag az ügyfelek érdekeit szolgáljuk, és senkinek nem válik nehezebbé a helyzete. Erről 2013 végére majd mindenki saját maga meg is győződhet, amikor az ország 300 helyszínén megnyílnak a kormányablakok, s nem kell majd az ügyfélszolgálati helyszínek és időpontok között tanácstalanul keresgélni, hanem csak annyit kell tudni: hol van a legközelebbi kormányablak, ahol minden ügyet egy helyszínen fognak tudni intézni az állampolgárok."(OS)

    ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Budapest, 2012. április 20.

    Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
    Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság
    Sajtó Főosztály

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KIM: A járások kialakítása nem jár elbocsátásokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector