Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: Megszorításokat, elbocsátásokat hozna a járásokról szóló törvény

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 20. péntek, 17:51
A kormány einstandolná az önkormányzatok vagyonát és büntetni akarja a kistelepülések lakóit – ez derül ki a járásokról szóló törvényjavaslatból, ami megszorításokkal, elbocsátásokkal és az önkormányzatok elnyomásával is járna. Az LMP módosító javaslatokkal próbál hozzájárulni a fideszes ámokfutás okozta károk csökkentéséhez.

    A kormány szemet vetett az önkormányzatok vagyonára, és büntetni akarja a kistelepülések lakóit – ez derül ki a járásokról szóló kormányzati törvényjavaslatból. A mára mindennapossá vált államosításra az ürügy most az államigazgatás megújítása. Az átadandó vagyon kapcsán szinte korlátlan hatalmat kaptak a kormányhivatalok, az önkormányzatoknak pedig egyetérthetnek azzal, amit a kormány eldöntött.
 
    A kabinet szépen megfogalmazott célok mögé bújtatja az azokkal ellentétes intézkedéseit. Amikor az ügyintézés egyszerűsítéséről, az ügyfelekhez közelebb hozásáról és a szakmaiság növeléséről beszél, ez valójában a közszolgáltatások visszavágásáról, megszorításról, az alkalmazottak elbocsátásáról, és az önkormányzatok befolyásának csökkentéséről szól.
 
    Az LMP sok polgármesterrel és jegyzővel együtt a törvényjavaslatot elfogadhatatlannak tartja, de a kritikán túl használható módosító javaslatokkal is hozzá akar járulni a fideszes kormányzati ámokfutás okozta károk csökkentéséhez. Módosító javaslatainkkal többek között azt szeretnénk elérni, hogy az eddig államigazgatási feladatok ellátására használt ingatlanok és ingóságok maradjanak továbbra is önkormányzati tulajdonban, és a testületek azokra korrekt használati megállapodást köthessenek az állammal.
 
    Úgy gondoljuk, hogy a jegyzőknek minden településen meg kell maradniuk, és csak a valóban magasabb szinten ellátható hatáskörök, illetve feladatok kerülhetnek át a járási szintekre.

Szilágyi Péter
országgyűlési képviselő,
az Önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: Megszorításokat, elbocsátásokat hozna a járásokról szóló törvény.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector