Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Réthelyi kérjen bocsánatot a vegyészektől!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 17. kedd, 10:48
Bocsánatkérést vár Réthelyi Miklóstól a vegyipari ágazat, mert a miniszter gyakorlatilag nyugdíjcsalással vádolja a vegyészeket. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) azt követően döntött a bocsánatkérés mellett, hogy tegnap - április 16-án - a parlamentben a témához kapcsolódó vitában a vegyészekre egyáltalán nem jellemző csalással is indokolta a korengedményes nyugdíj megszüntetését. Ráadásul ismét kiderült, hogy a döntéshozóknak fogalmuk sincs a lényegről, rendszeresen keverik a korengedmény és a korkedvezmény fogalmát, s fogalmuk sincs arról, kik kaptak és kiknek járt volna nyugdíjkedvezmény. A VDSZ felajánlja: megtanítja a képviselőknek a nyugdíjkategóriák közötti különbséget.

  Minden kedvezményt megszüntettek már a nyugdíjrendszerben, s még mindig nincsenek tisztában a döntéshozók a fogalmakkal: gőzük sincs arról, mi a korengedmény és a korkedvezmény közötti különbség. Vagyis, úgy törölték el ezeket, hogy nem ismerték azok tartalmát - írja közleményében a vegyipari szakszervezet (VDSZ). Székely Tamás elnök felháborítónak tartja, hogy tegnap - április 16-án - egy, a témával kapcsolatos számon kérő vitában Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter azzal védekezett, hogy gyakorlatilag azért nem érdemes a vegyipari ágazatban korkedvezményt adni, mert volt rá eset, hogy egy egészségkárosult korai nyugdíjas „immár extra pénzért visszadolgozott” korábbi munkahelyére. Ez a kijelentés azt sugallja - véli a szakszervezeti vezető -, hogy az ágazatban általánosan jellemző a visszaélés, sőt csalás, ezért a veszélyes munkakörülmények között dolgozó vegyészek nem érdemesek a kedvezményekre. Az elnök felszólítja a minisztert, kérjen bocsánatot az érintettektől, különös tekintettel arra, hogy a vegyiparban nincs, s korábban is csak néhány munkakőrhöz kötötten volt korkedvezmény.

   Székely azt sem érti, hogy mondhatta azt a miniszter, hogy „a nyugdíjrendszer nem változik, a szerzett jogok nem csorbulnak”, miután minden kedvezményt elvettek, s a Fidesz-kormány a nyugdíjrendszerben szinte mindent a saját kényére, kedvére formált úgy, hogy az nem a dolgozók érdekeit szolgálja. Ráadásul azok, akik minderről döntöttek, máig nem tudják, hogy mi a különbség a kétfajta kedvezmény között. A VDSZ ezért megismétli egy korábbi ajánlatát: gyorstalpalón szívesen elmagyarázza a politikusoknak a lényeges eltéréseket. Az elnök azonban attól tart, hogy azok, akik korábban nemmel szavaztak a kedvezményes nyugdíjak megtartásáról, továbbra sem kíváncsiak például olyan „apróságra” hogy a korengedményes nyugdíj nem költségvetési kérdés, hanem annak minden anyagi vonzata a munkáltatót terheli úgy, hogy minden idő előtti nyugdíjas után be kell fizetnie a hátralévő évekre jutó járulékot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Réthelyi kérjen bocsánatot a vegyészektől!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector