Startlaphoz Csatlakozz!

Az ünnep a miénk! - tüntetés és majális

Közös tüntetésre, nagygyűlésre hívja tagjait a VDSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 06. péntek, 10:34

Országos közös tüntetésre és nagygyűlésre készülnek május elsejére a szakszervezetek, erre mozgósítja tagjait a vegyipari ágazat érdekvédelme (VDSZ) is. Az eseményre most több szakszervezeti konföderáció egyesíti az erejét, s csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe a szervezeteket.

    Az ünnep a miénk! Egyebek mellett ezzel a felhívással kezdtek országos mozgósításba a szakszervezetek, az elmúlt évektől eltérően ugyanis nemcsak vidám majálissal, hanem tömegtüntetéssel és nagygyűléssel is készülnek a nemzetközi munkásünnepre - jelentette be Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke abból az alkalomból, hogy az ágazat elnöksége a napokban döntött: a mintegy 40 ezer tagot számláló szervezet csatlakozik a megmozduláshoz, sőt annak az egyik szervezője lesz. Az érdekképviselet arra törekszik, hogy az emlékezetes áprilisi nemzetközi szakszervezeti tömegmegmozduláshoz hasonló méretű demonstrációt szervezzenek, ezért minden régiót mozgósítanak. „telebuszok" járják majd az országot, s összegyűjtik azokat a szervezeteket, amelyek időben jelezték részvételüket és utazási igényüket - összegezte Székely. A tüntetésre készülő szakszervezetek az MSZOSZ székház előtti Városligeti Fasoron és a VDSZ székháznál a Benczúr utcában gyülekeznek. A demonstráció fő szervezője az MSZOSZ és a közös együttműködésben érdekelt szakszervezetek, így a VDSZ is, valamint a tavaly alakult Szolidaritás Mozgalom.

    A nagygyűlést a tiltakozó felvonulás után, a Napozó réten tartják, ahol utána majálissal folytatódik a program.

    Székely felhívja a figyelmet arra, hogy a közös május elsejei megmozdulás, az összefogás, a munkavállalók érdekérvényesítésének megerősítéséről szóló üzenet a dolgozók és a szakszervezetek számára. Aki ma ki hátrál a közös szakszervezeti lépésekből az a dolgozókat árulja el - jelentette ki az elnök. Székely szerint évek óta sok jó példa van vidéken is arra, hogy a helyi szervezetek közösen tudnak ünnepelni, annak ellenére, hogy Budapesten évek óta csak négy konföderáció képes együttműködni.

    A VDSZ elnöke megerősítette, azt a korábbi bejelentést,  hogy a tüntetéshez a Magyar Szolidaritás Mozgalom is csatlakozik, így - véli az elnök - jó esély van rá, hogy régóta nem látott tömeg gyűlik össze az eseményre. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe május elsejére a dolgozókat és családtagjaikat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közös tüntetésre, nagygyűlésre hívja tagjait a VDSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector