Startlaphoz Csatlakozz!

„Semmibe veszik a munkavállalók érdekeit”

Kötelezettségszegéssel vádolják a szakszervezeti alapszervezetek a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 09:55

A Közúti Közlekedési Szakszervezet felháborodását fejezi ki a Kollektív Szerződések egyoldalú felmondása illetve módosítására tett lépések eddigi módja miatt, mellyel teljesen semmibe veszik tagságuk és a többi Volán társaságnál dolgozó munkavállaló érdekeit.

   A szakszervezet levélben fordult a dr. Völner Pál államtitkárhoz, melyben felháborodásának ad hangot a Volán társaságok területén működő és az Alágazati Kollektív Szerződést aláíró Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet, mert a Volán társaságok munkavállalóinak jogait és kötelezettségeit rögzítő Alágazati Kollektív Szerződés bizonyos pontjainak felmondását helyezte kilátásba a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő sugallatára a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége.
 
   A levélben megfogalmazták: megérkeztek azok a levelek a Volán társaságok vezérigazgatóinak, amelyhez kérik az Alágazati Kollektív Szerződés felmondásához nyilatkozataikat. A felmondás szándékáról a szakszervezetek nem kaptak időben információt, arról testületi ülésen nem tudtak állást foglalni. A szakszervezetek nem tudják elfogadni ezt az eljárást, mert az nem felel meg a Munka Törvénykönyvében foglaltaknak, mely szerint „a jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a munkáltató, az üzemi tanács, a szakszervezet és a munkavállaló a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni.” Így 18 000 munkavállaló joga sérült.
 
   Ugyancsak tiltakoznak az ellen, hogy a kollektív szerződéssel kapcsolatos tervezett módosításokról nem tárgyaltak velük, pedig ők korábban már tárgyalást kezdeményeztek a szerződéssel kapcsolatos változtatások szükségességéről. Mint írják, a KKVSz-nek, mint szerződéses partnernek kötelezettsége van a szakszervezetekkel és rajtuk keresztül a munkavállalók ügyeinek intézésével kapcsolatban. A szakszervezetek a munkáltató magatartását és tervezett lépését súlyos kötelezettségszegésnek tartják.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kötelezettségszegéssel vádolják a szakszervezeti alapszervezetek a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector