Startlaphoz Csatlakozz!

A MALÉV Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének nyílt levele a felszámolóhoz és tulajdonosainak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 02. hétfő, 11:07
NYÍLT LEVÉL a Malév Zrt. felszámolója és munkáltatójának tulajdonosai részére
A felszámolás alá került Malév Zrt.-nél mind a munkavállalók, mind szakszervezetünk részéréről teljesen átláthatatlanok a történések.
Mire jó? Kinek jó? Kinek az érdekét szolgálják például a legutóbb események?

    Legalább 600 háztartás áprilisi közüzemi, napközi, óvodai díjának, többeknek a törlesztő részlet kifizetése és az összes család minden napi megélhetése látszik kilátástalannak, mivel nincs válasz arra, hogy a márciusi járandóságukat megkapják-e a felmentett és a hónap során folyamatosan munkát végző munkavállalók?
 
    A még dolgozó munkavállalók munkabér kifizetéséről szóló tájékoztatás helyett új munkaszerződési ajánlatot, és akinek eddig még nem adták át, ezzel együtt odaadták 2012.03.30-án a létszámleépítésben való érintettségéről szóló 2012.03.08.-i dátumú értesítést, hogy azt is írják alá.
 
    Szociális érzékenységgel, belátással, no meg a húsvét ünnepét tiszteletben tartó hozzá állással minden bizonnyal megoldható lenne, hogy az ünnep előtt megkapják a Malév Zrt. csődjével letaglózott munkavállalók a márciusra vonatkozó bérüket.
 
    Mind ezekkel együtt, egyre több a fehér folt a Malév titokzatos körülmények között indított felszámolása körül. Sorozatos bakik és kétségeket gerjesztő lépések tarkítják a csődeljárást.

    Mivel a Malév államilag védett céggé avanzsált, hitelezők ellene nem is kezdeményezhettek volna csődeljárást. De mivel ez mégis megtörtént, a kiemelt státusz okán a véletlenszerűen elektronikus sorsolással kiválasztott felszámoló helyett, egy 100 %-os állami tulajdonban álló társaság, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. került kijelölésre, illetve annak megjelenítője Dr. Varga Jenő lett megnevezve, mint felszámoló, és ebből eredően, ő a kizárólagos döntéshozó, valamint a felszámolásért is állítólag az egyetlen felelős.
 
    Szakszervezetünk a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) több levéllel kereste meg a felszámolót, személyes találkozást is kezdeményeztünk nála közvetlenül, a felszámoló személyének megnevezése után 2012.02.15.-én. Arra éppen úgy nem jött válasz, mint a legutóbbi, a márciusi bérkifizetésre vonatkozó információt is kérő levelünkre.
 
    A Malév Zrt.-nél szelektív módokon fizetik ki az elbocsátott/ elbocsátásra váró dolgozókat, teljesen különböző alkukat kötnek, vélelmezésünk szerint nem a vonatkozó törvényeknek megfelelően.

    Van, akit egyszerű „közös megegyezéses” felmondással zárnak el elmaradt, jogos bérköveteléseitől, másoknak mézesmadzagként más céghez (pl. ABC kft.) felvételt - kettős jogviszonyt - ígérnek, másoknál pedig olyan pénzeket is felvesznek a kifizetnivaló bérek közé, amelyek soha nem is képezték valós bérelemként a bérük részét.
 
    Ilyen és hasonló okok kapcsán a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. felettes szervezeteinél, azaz tulajdonosainál a PSZÁF ügyfélszolgálatán és a MNV Zrt., vezetőinél próbáltuk elérni, hogy gyakorolják ellenőrzési jogukat a Malév Zrt. felszámolási folyamatában. De mind két helyen elutasítást tapasztaltunk.
 
    A felszámoló és a megtartott vezetők, kedvük szerint tesznek - vesznek a Malév portáján, látható felügyelet nélkül és érthető, átlátható stratégia nélkül. Valamilyen okból az állami felügyelet nem működik.

    Nem akarják háborgatni a felszámoló tevékenységét. Igaz, jó tanácsok szerint lehetne panasszal fordulni a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. ügyvezetőjéhez, akit éppen a közeli hetekben cseréltek le a kft élén.  Esetleg kifogással, lehet fordulni a felszámoló munkáját illetően a cégbírósághoz, ha ugyan alaki, vagy egyéb kifogást nem támasztva ellene, annak benyújtását elfogadják a szakszervezet részéről.
 
    Mindezért a nyilvánosság útján igényeljük, hogy a 95 % állami tulajdonú Malév Zrt. felszámolása átláthatóan és nyilvánosság előtt történjen.  A munkavállalókkal a munka törvénykönyv szabályainak megfelelően, a valós esedékességnek megfelelő ütemben, tisztességesen és maradéktalanul számoljanak el, ha már földönfutóvá, a középosztálytól biztosan leszakadóvá tette őket a Malév Zrt.
összeomlása.
 
Válaszukat várva, üdvözlettel a Malév cégcsoportnál működő GSZSZ ügyvezetése nevében:
 
 
Kozek Adolfné elnök
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-20/955-9917
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A MALÉV Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének nyílt levele a felszámolóhoz és tulajdonosainak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector