Startlaphoz Csatlakozz!

Független Egészségügyi Szakszervezet: Lezárult a béremeléssel kapcsolatos tárgyalássorozat első fázisa

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 26. hétfő, 12:37
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár meghívásának eleget téve a Független Egészségügyi Szakszervezet képviselői részt vettek a bértárgyalások első fázisát lezáró zárt körű tájékoztatón.
Az ezt követő sajtótájékoztatón az Államtitkár Úr részleteket is közölt az idei bértárgyalások eredményéről.

    Hosszú ideje vártunk már az első eredményekre. Az alapvető közös rövid távú célok a bértábla összecsúszásának megoldási javaslatai, és a minimálbértől való elemelkedés voltak, melyhez 15 milliárd forint állt a rendelkezésünkre az idei évre vonatkozóan, de ezen túlmenően céljaink között szerepel a hosszú távú életpályamodell kialakítása is, amely tervezhetővé teheti az egészségügyi ágazat munkáját anyagilag és erkölcsileg is.

    Azok a szervezetek, amelyek valósan tenni akarnak az egészségügyi dolgozókért, tárgyalókészségükkel értek el eredményeket. Az Államtitkárság részéről kiemelték szakdolgozókat képviselő érdekvédelmi szervezetek konstruktivitását, így a FESZ és a MESZK beadott javaslatai alapján került kidolgozásra az az új bértábla, amely alapját képezi az új ágazati bérrendezésnek.

    A megbeszélések, egyeztetések folyamán javaslatainknak sikerült érvényt szereznünk, így például a FESZ nem tudta elfogadni a szakdolgozói körben tervezett 9.500 Ft-os béremelési javaslatot, és azt sem, hogy az egészségügyi adminisztrátorok ne részesüljenek első körben a béremelésből.

    Az első eredmények után a tárgyalások tovább folynak. A közeljövőben az Államtitkárság munkáját segítve, hat érdekvédelmi szervezettel közösen törvénymódosítási eljárások előkészítésében veszünk részt.

    A céljaink nem változtak:
  • Élhető egészségügyet,
  • tervezehető életpályát,
  • az elvándorlási folyamatok megakadályozására alkalmas javaslatok kidolgozását szolgalmazzuk.

    A kidolgozott bértábla honlapunkon is rendelkezésre áll, elérhetőségeink:

Független Egészségügyi Szakszervezet
Telefon: (+3630) 354-0166
Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://www.fesz.fw.hu
Pf.53., Budapest, Hungary, 1581


Budapest, 2012. március 24.

Független Egészségügyi Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Független Egészségügyi Szakszervezet: Lezárult a béremeléssel kapcsolatos tárgyalássorozat első fázisa.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector