Startlaphoz Csatlakozz!

MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége Választmányának nyílt levele a miniszterelnöknek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 19. hétfő, 17:32
Magyarország Miniszterelnöke
Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr részére
Budapest,
Kossuth Lajos tér 1-3.
1055

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége és tagszervezetei azt kérik Öntől, hozza létre a nyugdíjas érdekegyeztető fórumot, amely megteremtheti annak a lehetőségét, hogy a Kormány és a nyugdíjas érdekképviseletek érdemi párbeszéd keretében megvitathassák az időskorúak helyzetét, a nyugdíjakkal kapcsolatos kérdéseket.

    A Kormány figyelmét szeretnénk ráirányítani a magyar nyugdíjasok minden tekintetben romló helyzetére, a nyugdíjas képviseletekkel történő egyeztetések hiányának társadalmi veszélyeire. 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Ennek keretében Európában kiemelten foglalkoznak a népesség idősödésével, az öregedő európai társadalom előtt álló gazdasági és társadalmi kihívásokra adandó válaszok keresésével. Szeretnénk jelezni, hogy a magyar nyugdíjasok tűrőképessége sem határtalan, és kockázatos figyelmen kívül hagyni az idős népesség egyre növekvő szerepét, társadalmi, politikai súlyát.

    Az elmúlt években a nyugdíjak reálértéke 10 százalékkal csökkent, az átlag nyugdíj aránya a nettó átlagkeresetekhez viszonyítva 71 százalékról 63 százalékra esett vissza. Ezzel az aránnyal Magyarország az EU-s országok között ma már a legrosszabbak közé tartozik.

    Az elmúlt évben 2011.-ben a Kormány egyértelműen kinyilvánította, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét – a nyugdíjas fogyasztói árindex figyelembevételével - megőrzi. A KSH adatai alapján a 2011. évi nyugdíjas fogyasztói árindex 4,4 százalék lett, ennek ellenére a Kormány 4 százalékos nyugdíjemelést hajtott végre. Az előzőekből következő 0,4 százalékos nyugdíjemelési kérelmünkre mind a mai napig nem kaptunk választ.

    A nyugdíjasok megélhetési, egészség-, lakásfenntartási költsége, árérzékenysége, rezsi-kiszolgáltatottsága folyamatosan növekszik, miközben a csak infláció mértékű nyugdíjemelés kizárja a nyugdíjasokat az életminőség-, és létbiztonság javulásából. Az alacsony és átlag alatti nyugdíjjal rendelkezők elszegényednek, az összes nyugdíjas helyzete a társadalmi átlaghoz - különös tekintettel a magasabb jövedelműekhez - viszonyítva folyamatosan romlik. Ez ellentétes az EU irányelveivel, a demokratikus jogállamisággal és az emberi humánummal is.

    Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége és nyugdíjas tagszervezetei igényt tartanak arra, hogy jöjjön létre érdemi párbeszéd a Kormány nyugdíjas politikájáról. Elvárjuk azt is, hogy a Kormány az idős népességet, a nyugdíjasokat is érintő törvénymódosításokat érdemi módon és időben egyeztesse a nyugdíjas képviseletekkel.

   Kérjük a Miniszterelnök Urat, szíveskedjen intézkedni a nyugdíjas érdekegyeztető fórum létrehozása és annak mielőbbi összehívása érdekében. Bízunk kéréseink, észrevételeink kedvező fogadtatásában.

Budapest, 2012. március 14.

MSZOSZ
Nyugdíjas Szövetsége Választmánya megbízásából

Simon Dezső
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége Választmányának nyílt levele a miniszterelnöknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector