Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: Nyugdíjas kedvezményekről

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. március 17. szombat, 19:43
A Lehet Más a Politika egy három önálló elemből álló, közel ötven ajánláspontot tartalmazó módosító indítványt adott be a személyszállításról szóló törvényjavaslathoz. Ezek közül az egyik a nyugdíjasok, 65 év feletti ingyenes utazására vonatkozott, vagyis az eddig járó száz százalékos kedvezmény helyett kilencven százalékos kedvezményt adott volna a nyugdíjas korúaknak.

    Az LMP belátja, hogy hibát követett el, amikor a közösségi közlekedés működőképességének fenntartását célzó javaslatcsomagját nem egyeztette annak egyes pontjai által érintett társadalmi csoporttal.  A nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó módosítást ezért egy, a javaslathoz benyújtott kapcsolódó indítvánnyal az LMP visszavonja.

    A Fidesz-KDNP az utóbbi napokban többször kiragadta a módosító csomagból a nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó részt, ahelyett, hogy a csomag egészét értelmezte volna. Képmutató ez a hozzáállás, miközben kormányzó pártként sokkal durvább terheket ró az állampolgárokra. A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte.

    Az LMP mindig is azt mondta, hogy a közösségi közlekedés teljes átalakítására van szükség és a teljes átszervezése. Erre most azonban kevés az esély, és a megfelelő egyeztetési folyamat is hiányzott. Ezért az LMP frakció nem tartja időszerűnek a kedvezmények felülvizsgálatát.

    Az LMP a nyugdíjasok helyzetét javítani kívánja. Még az Alkotmánybíróság előtt lévő a népszavazási kérdéseivel meg akarja védeni a nyugdíjjogosultságot. A Fidesz veszélyezteti a nyugdíjat és bezárja a vasutat, az LMP megvédi a nyugdíjat és egy fenntartható, közösségi közlekedést képzel el.


Jávor Benedek,
az LMP frakcióvezetője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: Nyugdíjas kedvezményekről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector