Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: jó megállapodás született

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. március 12. hétfő, 21:22
Erősíti pozícióját a vegyipari szakszervezet, miután egyedülállóan kedvező megállapodást kötött az ágazat munkaadói oldalát tömörítő szövetséggel: a kötelező kompenzáció feletti bruttó 3-5 százalékos béremelési ajánlatot írtak alá. A felek, a Magyar Vegyipari Szövetség (MAVESZ) és a szakszervezet (VDSZ) képviselői az ágazati párbeszéd és a kollektív szerződés fontosságát, valamint a szakszervezetek létjogosultságát is rögzítették.

    Hosszas tárgyalássorozat végére tett pontot ma - március 12-én - a vegyipari ágazat két szereplője, a munkaadókat tömörítő MAVESZ és az érdekvédelmet ellátó VDSZ. A szakszervezet elnöke, Székely Tamás szerint kiemelkedően jó, a kötelező kompenzáció feletti 3-5 százalékos bruttó béremelési megállapodást írtak alá. Sikerként értékeli a szakszervezeti vezető, hogy rögzítették az ágazati társadalmi párbeszéd, valamint a kollektív szerződések megkötésének fontosságát. Közös megegyezéssel írásba foglalták azt is, hogy a szakszervezetek működésének biztosítása a munkabéke megtartásának az alapja, s ez különösen fontos most, amikor a kormány mindent elkövet, hogy a munkahelyekről száműzze az érdekvédelmet, s gyakorlatilag kiszolgáltatná a munkavállalókat a munkaadóknak.
    Annak ellenére, hogy az ajánlást nem kötelező a szövetséghez tartozó cégeknél betartani, a VDSZ elnökének tapasztalatai szerint jó esély van rá, hogy a vállalatok többsége teljesíti a béremelést. Székely szerint a megállapodás különösen jó üzenete, hogy aláírták: mindkét fél számára fontos a korrekt, kiszámítható munkaügyi kapcsolatok biztosítása, a vegyipari vállalkozások versenyképessége és a munkavállalók motivációjának növelése. A béremelési megállapodás ezt is erősíti.
    Székely arról is beszámolt, hogy a MAVESZ képviselőivel az ágazaton belüli szakképzésről és a generációk párhuzamos foglalkoztatásáról is közösen gondolkoznak, s hamarosan kidolgozzák az erre vonatkozó stratégiát, s megállapodást is.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: jó megállapodás született.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector