Startlaphoz Csatlakozz!

Szakmai egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a KKSZ képviselője között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 02. péntek, 10:30
2012. március 1-én Hegmanné Nemes Sára a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai államtitkára egyeztető megbeszélést tartott a Varga Istvánnal a Közúti Közlekedési Szakszervezet megbízott képviselőjével a Volán társaságokat és munkavállalóit is érintő működési, gazdálkodási és szakmai kérdésekről.

    A találkozó alapjául a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) XVII. Kongresszusának, Völner Pál államtitkár úrhoz intézett kongresszusi levele szolgált. 
A levél rávilágított arra a tényre, miszerint az önkormányzatok a megrendelt szolgáltatás indokolt költségét nem, vagy késve térítik meg a Volán társaságoknak.  A finanszírozás kérdését szinte minden érintett településen – különös tekintettel a nagyobb illetve megyei jogú városok esetében - oly mértékben befolyásolja a gazdasági, szociális és a helyi politikát érintő kérdések problémaköre, hogy azok kezelése rendre túlmutat a Volán társaságok kompetenciáján. A Volán társaságok ebből következően – megoldás hiányában – kénytelenek veszteséget elkönyvelni, ami ellentétes a tulajdonosi elvárásokkal.
           
    A megbeszélésen a felek kölcsönösen megerősítették a személyszállító társaságok közszolgáltatást nyújtó, infrastruktúra-pótló és a lakosság esélyegyenlőségét elősegítő személyszállítás fontosságát, majd kitértek a társaságok működésének műszaki, üzembiztonsági, járműbeszerzési és annak finanszírozási kérdéseire is.ú

    A résztvevők külön hangsúlyt fektettek a Volán társaságok likviditási problémájára, melynek megoldásához kormányzati döntés is szükséges.
 
    Kiemelt figyelmet kapott a kereset és jövedelem alakulása, az elvárt béremelés, a béren kívüli juttatások szerepe valamint az a tény, hogy a közúti személyszállító társaságoknál foglalkoztatott munkavállalók átlagkeresete elmarad az országos átlagtól.

    A szakszervezet képviselője külön felhívta a figyelmet az Új Munkatörvénykönyvének a társaságokat és munkavállalókat érintő, ezzel összefüggésben az alágazati és ágazati kollektív szerződések viszonyának és módosításának kérdésére.
 
    A KKSZ képviselője kérte a közösségi közlekedést érintő törvénytervezet utolsó, legfrissebb módozatának véleményezési lehetőségét.
 
    A felek kölcsönösen egyetértettek abban, hogy a személyes kapcsolatok, találkozók, fórumok, konferenciák fontosak a kérdések, problémák tisztázása érdekében.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakmai egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a KKSZ képviselője között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector