Startlaphoz Csatlakozz!

Vegyipari Dolgozók Szakszervezete: a keretszámcsökkentés évszázados bűn

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 11. kedd, 13:30
Azonnal vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámcsökkentési tervet! - követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ szerint az oktatási rendszer szétverése minden eddiginél nagyobb elvándorlási hullámot indíthat el a fiatalok körében, s ez a jóvátehetetlen bűn a jelenlegi döntéshozók lelkén szárad. A vegyipari szakszervezet támogat minden olyan kezdeményezést, amellyel itthon lehet tartani a fiatalokat, s véget lehet vetni a felsőoktatásban dúló rombolásnak. Az ágazat szolidaritásra szólít fel minden hazai szakszervezetet.
 
   Tömegével fogják elhagyni az országot a tanulni vágyó fiatalok, ha a kormány nem vonja vissza a felsőoktatási keretszámcsökkentési tervét - olvasható a legnagyobb ipari szakszervezet, a VDSZ közleményében. Az intézkedéssel a kormány Magyarország egyetlen kitörési lehetőségét, a tudást készül elvenni a fiatalok többségétől, ezért a vegyész szakszervezet tiltakozik a bevezetés ellen. A fejlődés kizárólagos módja a tanulás, ám ha ezt pénzért kell venni, akkor az megint csak a kiváltságosok és közülük sem feltétlenül a legtehetségesebb emberek joga lesz - véli Székely Tamás, a VDSZ elnöke. Az esélyegyenlőség csökkentésével, a tanuláshoz való hozzáférés szűkítésével a kormány behozhatatlan hátrányba hozza az országot, s ez jóvátehetetlen bűnnek minősül - szögezi le az elnök. Az ipar fejlődése szakképzett munkaerőre épül, jól képzett szakmunkásokra és mérnökökre, valamint gazdasági szakemberekre. Ezt készül megakadályozni, s a már egyébként is megtorpant fejlődést még drasztikusabban akadályozni az intézkedési terv ötletgazdája, s a kormány, amely elfogadja ezt a gyalázatos tervet - érvel Székely, a mintegy 30 ezer tagot tömörítő, legnagyobb ipari szakszervezet vezetője. A VDSZ különösen érintett az ügyben, hiszen ebben az ágazatban jól képzett szakemberekre és diplomásokra van szükség, utóbbiak aránya jelenleg is meghaladja a 40 százalékot. Az elnök úgy véli, ha valóban a tudás a fontos - ahogy ezt a döntéshozók is állítják -, akkor a kormányzat meghallgatja az érdekképviseleteket, és visszavonja azt az intézkedési tervet, amellyel gyakorlatilag kivégzi a felsőoktatást. A VDSZ elvárja a felelősen gondolkodó döntéshozóktól, hogy vonják vissza a tervet, s tárgyaljanak a hallgatókat képviselőkkel.
 
   A vegyipari szakszervezet szolidáris a diákokkal, támogatja a megmozdulásaikat, s erre szólít fel minden érdekvédelmi tömörülést is. Az elnök úgy véli, a politikai pártok most azzal segítenek a leghatásosabban, ha nem akaszkodnak rá piócaként a hallgatók megmozdulásaira, csak csendes jelenlétükkel növelik a demonstrálók létszámát.
 
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vegyipari Dolgozók Szakszervezete: a keretszámcsökkentés évszázados bűn.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector