Startlaphoz Csatlakozz!

A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség: Kiállás a demonstráló hallgatók, a jövő munkavállalói mellett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 11. kedd, 13:31
A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség (SZISZ) elnöksége szolidaritását fejezi ki a felsőoktatás érdemi társadalmi vitáját nélkülöző, drasztikus átalakítása miatt demonstráló hallgatókkal.
 
A felsőoktatási keretszámok jelentős és hirtelen csökkentése joggal vált ki heves reakciókat mindazokból a hallgatókból (és szüleikből!), akik életpályájuk tervezésekor még más feltételek ismeretében készültek jövőjükre, tanulmányaikra. Nem várható el senkitől, hogy direkt irányítással kényszerüljön akár igen jelentős hitelfelvételre tanulmányai kezdetén – az erre való nevelés igen káros üzenettel rendelkezik. Erősen kifogásolható az is, hogy a hallgatói szerződésekkel az ifjúság mobilitása is jelentősen korlátozásra kerül, ami szintén nem segíti a fiatalokat, sem a felsőoktatás egészét. Kiszámíthatatlan következményei lehetnek, túl azon, hogy nemzetközi jogszabályokba ütközőnek is minősülhet.
 
A SZISZ kiáll a hallgatók mellett, amelyben az átfogó felsőoktatási reformokon belül méltányosabb keretszámokat követelnek, illetve a további forráskivonások, hallgatói szerződések és a korlátozott egyetemi autonómia ellen tiltakoznak.
 
Példaértékű – ugyanakkor a tervezett átalakítási folyamatokra nézve sajnálatos is –, hogy a felsőoktatási intézmények vezetősége és a hallgatók összefogva hallatják a hangjukat, kiállnak közös érdekeikért. Mindannyiunk érdeke, hogy a magyar felsőoktatás színvonala és feltételrendszere olyan kiszámítható pályán mozogjon, ami a továbbtanulni vágyó fiatalokat csábítja, megtartja, de semmiképpen sem elijeszti és végső soron akár tartós külföldi elvándorlásra kényszeríti.
 
A SZISZ elnöksége határozottan kiáll a hallgatók aktív, tudatos fellépése mellett, egyben véleményünk, hogy a törvényes kereteken belül minden eszköz, még a provokatívabb megnyilvánulások is üdvözlendőek, hiszen a téma fontossága minden felelősen gondolkodó, a jövőjét magyar földön elképzelő ember számára nemzeti közügy.
 
A közös jövőnk nem játékszer!
 
 
a SZISZ Elnöksége
 
 
Budapest, 2012. december 11.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség: Kiállás a demonstráló hallgatók, a jövő munkavállalói mellett .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector