Startlaphoz Csatlakozz!

SZEF: Villámcsapás után, vihar előtt...

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 17. hétfő, 09:28
A 2013-as költségvetés végleges számai végre megvilágították: az önkormányzati rendszer átszervezése olyan létszámleépítésre kényszerít, ami a települési szolgáltatások komoly zavarait okozhatja. Rémült kapkodásban folyik a járási hivatalok kialakítása, amelyek rövid két hét múlva az állampolgárok ügyei intézésének egy részét átveszik. A községek önkormányzatainál maradó ügyek kezelésére viszont nem lesz elég a munkaerő.
Nagy az elkeseredés az önkormányzati hivatalokban: a 2013-as költségvetés jelentősen csökkenti a létszámokat, az utolsó pillanatban tovább nyirbált változat több ezer településen is veszélyezteti a közszolgáltatások színvonalát, különösen a kis létszámú, 2-3000 fős községekben.

    Az érvényes szabályozás az államigazgatási hatósági ügyek jelentős részét továbbra is az önkormányzat jegyzőjének hatáskörében tartja, de ehhez nem biztosít megfelelő létszámot. A képzett, gyakorlattal rendelkező munkatársaktól a költségvetés miatt az önkormányzatok kénytelenek lesznek megválni.

    Ki intézi majd az ügyeket? Mi lesz az elküldött emberekkel, családjaikkal? Országosan több ezer képzett önkormányzati szakember kerül majd az utcára, kinek érdeke ez?

    Az MKKSZ, az intézmények dolgozóit tömörítő szakszervezet tiltakozik az állami szabályozás által kikényszerített drasztikus létszámleépítés ellen. Tiltakozik a lelkiismeretlen, átgondolatlan, elhamarkodott, az állampolgárokat is komolyan sújtó intézkedés ellen.

Boros Péterné
MKKSZ főtitkár
    Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZEF: Villámcsapás után, vihar előtt....
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector