Startlaphoz Csatlakozz!

Kizárhatják a tanulókat az iskolából a 16. illetve a 18. születésnapjukon?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 14. hétfő, 15:07
A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) közleménye:

Legalább 5 ezer általános iskolát sikeresen befejező tanuló nem jelentkezett vagy nem iratkozott be, vagy nem vették fel középfokú iskolába a 2012/2013. tanévben.

    Az új Nemzeti köznevelési törvény [45. § (3) bekezdés] lehetővé teszi, hogy a már nem tanköteles 16 és 18 éven felüli tanulókat, alapos indok nélkül, tanév közben – akár a 16. illetve 18. születésnapjukon - eltávolítsák az iskolából, ha erősebb az igazságérzetük vagy csúnyán néznek valakire. A szülők kapnak egy levelet, hogy gyermeke tankötelezettség megszűnt, vigye, ahová akarja!
 
    Meg kell számolni, hogy hány nem tanköteles tanulót távolítottak el az iskolákból az első félévben országosan (becslések alapján legalább 3 ezer fő).

    A szülői is dönthet úgy, hogy nem tarja el gyermekét, menjen dolgozni. A tanuló is bejelentheti, hogy nem jár tovább iskolába.

    A 2011/2012. tanévenként 4,5 ezer tanuló nem fejezte be az általános iskola 4-5-6-7-8. évfolyamát 16 éves koráig, és csak töredékük tanulhat tovább, mert nincs elég férőhely az un.  felzárkóztató oktatásban és a felnőttoktatásban, nem indult be a Híd program, és újabban szakmát sem tanulhatnak általános iskolai végzettség nélküli gyermekek.

    Törvénymódosítással kell megvédeni a már nem tanköteles tanulókat az iskolától, a szülőktől és önmaguktól, hogy ne kerüljenek az utcára iskolai végzettség nélkül.
Bővebben: www.mszoe.hu

    Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kizárhatják a tanulókat az iskolából a 16. illetve a 18. születésnapjukon?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector