Startlaphoz Csatlakozz!

Az ILO új főigazgatójával találkozott a hat magyar szakszervezetei konföderáció elnöke

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 17. csütörtök, 10:18
2013. január 11-én rendezték meg Budapesten „A fiatalok foglalkoztatása” című tripartit (háromoldalú) szemináriumot a Külügyminisztérium konferencia termében. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Guy Ryder úr, az ILO új főigazgatója. Előadásának címe: „A fiatalok foglalkoztatási helyzete a válságban: az ILO válasza”.
 
   A szemináriumhoz kapcsolódóan a főigazgató találkozott a 6 magyar szakszervezetei konföderáció elnökével. A jó hangulatú beszélgetésen az alábbiakról esett szó.
 
   Guy Ryder örömének adott hangot, hogy sok barátjával találkozhat itt Magyarországon, miután 2012. október1-jén átvette a főigazgatói megbízást. (Az ILO új, angol nemzetiségű főigazgatója szakszervezeti tisztségviselőből vált az ILO első emberévé, a kormányok és munkaadói szervezetek többségének támogatását is elnyerve.) Bevezetőül elmondta, hogy – az ILO Budapesti Irodája és a magyar kapcsolatai révén – tisztában van a magyarországi politikai és jogi helyzettel. Arra kíváncsi, hogy a magyar szakszervezetek mit várnak a jövőben az ILO-tól.
 
   A megbeszélésen részt vett az AUTONÓM szakszervezet elnöke, Székely Tamás, aki az oldal  soros ügyvivője is, az ÉSZT elnöke, dr. Kuti László, a LIGA elnöke, Gaskó István, az MSZOSZ elnöke, Pataky Péter, a Munkástanácsok elnöke, Palkovics Imre és a SZEF elnöke, Varga László.
 
   A konföderáció vezetők egyöntetűen megköszönték azt a sokirányú támogatást, amelyet az elmúlt években kaptak az ILO genfi Hivatalától és a Budapesti Regionális Irodájától. A támogatás sokféle volt: az új Munka Törvénykönyve tervezéséhez fűzött jogi vélemény, konferenciák tanulmányutak és képzések szervezése, tanulmányok készítése, szakértők küldése. Varga László elmondta, hogy a hatályos magyar jogszabályok közül több ütközik a Magyarországon is ratifikált ILO egyezményekkel: 87., 98., 113., 144. és 151. számú. A magyar szakszervezetek folyamatosan megteszik a lehetséges jogi lépéseket az anomáliák felszámolására az illetékes hazai, európai és nemzetközi fórumokon. A magyar munkavállalók képviselői a jövőben is számítanak az ILO sokoldalú támogatására.
 
   A megbeszélésen részt vettek a Nemzeti ILO Tanács tagjai közül dr. Tóth Attila (ÉSZT), György Károly (MSZOSZ) és dr. Agg Géza (SZEF).
 
   A felvetésekre Guy Ryder főigazgató elmondta, hogy a magyar szakszervezeti pluralizmust elfogadja. Kéri, hogy küldjük meg neki azokat az ügyeket, melyeket sérelmesnek találunk, amelyek diszkriminációt jelentenek a magyar munkavállalók és szakszervezetek számára. A szociális partnerség és a tripartit típusú párbeszéd nélkülözhetetlen, mely alapelvek betartása az ILO felelőssége is. A munkavállalói jogok a válság idején sem csorbulhatnak. Az ILO szövetségese a munkavállalóknak, Magyarországnak és az Európai Uniónak egyaránt. A találkozó végén az ILO Budapesti Regionális Irodájának vezetője meghívta egy beszélgetésre a szakszervezeti konföderációk elnökeit.
 
Budapest, 2013. január 14.   
 
                                                                      Dr. Agg Géza
                                                                a Nemzeti ILO Tanács tagja (SZEF)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ILO új főigazgatójával találkozott a hat magyar szakszervezetei konföderáció elnöke.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector