Startlaphoz Csatlakozz!

Az autonómok testreszabott ajánlata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 05. kedd, 13:21
A szakszervezetek a parlamenti pártok segítségére sietnek. Legalábbis az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége ezt teszi annyiban, hogy a parlamenti pártok igényei szerint testre szabottan összeállítja azokat a munka világával kapcsolatos döntéseket, amelyekről a gyakorlatban kiderült, elhibázta a kormány. Az ASZSZ a lista mellé megoldási javaslatokat is mellékel azt remélve, hogy a politikusok felismerik: a „kis” emberek gondjain segíteni népszerű és a politikában megtérülő vállalás. A konföderáció elnöksége sorra látogatja a frakciókat.

   Lehetetlen helyzetbe hozta a munkavállalókat és a munkaadókat is a kormány az úgymevezett kógens törvényként jóváhagyott munkaközi szünettel, mert mostanra kiderült, a dolgozók védelmére született kötelező 15 - 45 perces pihenőidőt sok helyen ledolgoztatják, akár hétvégi műszakban is - ismertette a témával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat a KDNP frakcióvezetőivel Székely Tamás, a megújult Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) új elnöke. A cégekre kényszerített pihenő miatt a BKV-nál például külön embereket kell azért fizetni, hogy leváltsák a 45 perc pihenésre küldött metró-diszpécsert, aki egyébként le sem vehetné a szemét a monitorról, ahol az alagútban várakozó vagy a mozgólépcsőn tartózkodó utasok biztonságára ügyel - támasztotta alá az elnök állítását egy BKV-s példával Gulyás Attila, az ASZSZ társelnöke, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

   Ez a jelenség azonban csupán egy azok közül, amelyekről kiderült, rosszul vagy egyáltalán nem szabályozza az új munka törvénykönyve, ezért a gyakorlatban jelentősen megnehezíti bizonyos munkakörök ellátását. A szakszervezetek egyre több ilyen esetről kapnak hírt, ezért az autonómok úgy döntöttek, sorra látogatják a parlamenti pártokat, s megismertetik a politikusokat azokkal a gyakorlati gondokkal, amelyekről az ülésteremben nem, vagy csak soká értesülnének. Az ASZSZ elnökségének elhatározását a KDNP részéről Harrach Péter frakcióvezető, Latorcai János és Rubovszky György is szívesen fogadta, s a tényfeltárás” után a politikusok arra kérték az érdekvédőket, állítsanak össze egy listát nekik az általuk elhibázottnak vélt, de viszonylag könnyen orvosolható döntésekről. A családbarát politikát képviselő házigazdákat a munkaközi szünet mellett a teherfuvarozók hosszú külföldi kiküldetésének rendezetlensége, a távolsági buszok sofőrjeit és a vegyiparban dolgozókat is érintő korengedményes nyugdíj visszaállítása, a szakképzés hiányának következményei és a közműadók miatti létszámleépítésekkel kapcsolatos konkrét változások különösen érdekelték. A szakszervezeti vezetők megígérték, gyakorlati példákkal fűszerezett összeállítást készítenek a frakció számára, s melléteszik a változtatási javaslataikat is.

   Az autonómok készek arra, hogy a parlamenti pártoknak külön testreszabott listát és módosító javaslatot készítsenek azért, hogy minél jobban, minél szélesebb körben képviseljék a dolgozók érdekeit az ülésteremben. Székely Tamás elnök szerint ez minden szereplőnek jó lehet: a munkavállaló csak nyer azzal, ha javítanak a helyzetén, a politikusoknak pedig hálás feladat a „kis” emberek képviselete. Az elnök fontosnak tartja kiemelni, hogy a konföderáció küldöttei válogatás nélkül minden demokratikus pártot felkeresnek, ahol megfelelő pozíciójú politikus fogadja őket. Az ASZSZ eddig az LMP-vel és a KDNP-vel tárgyalt, de mindenhová bejelentkezett már.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az autonómok testreszabott ajánlata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector