Startlaphoz Csatlakozz!

BDSZ országos elnökségének közleménye a halimbai bányaüzem bezárásáról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 07. csütörtök, 12:06
A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete sajnálattal fogadta a MAL Zrt. bejelentését, hogy 2013. február hónapban befejezi termelését a halimbai bányaüzemében. Ezzel a döntéssel 200 dolgozó munkahelye szűnik meg, egy újabb bányászati, alágazati szakmakultúra tűnik el.

    A BDSZ és a helyi szakszervezet is korábban a kormányzathoz fordult segítségéért, mert a zsinóráram kedvezmény, a széndioxid kvóta támogatás, de a 135 milliárd forintos környezetvédelmi bírság eltörlése is lehetőséget teremthetett volna a mostani drasztikus lépések elkerülésére, a termelési folyamatok modernizálásra. Sajnos a korábbi években a hitelfelvételi lehetőség hiányában a bányaberuházások elmaradtak. Ez vezetett ahhoz, hogy mostanra – a társaság vezetésének közlése szerint – a halimbai bauxitbányászat tovább folytatására nincs lehetőség.

    Szakszervezetünk helyi szervezeti egysége, a Bakonyi Bauxitbánya Szakszervezeti Tanácsa folyamatosan tárgyal a Társaság menedzsmentjével annak érdekében, hogy a munkavállalók érdekei megfelelően képviselve legyenek, s a bányászok számára megfelelő segítséget tudjunk adni a nehéz élethelyzetükben.
 
Budapest, 2013. február 5.
 
BDSZ Országos Elnökség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - BDSZ országos elnökségének közleménye a halimbai bányaüzem bezárásáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector