Startlaphoz Csatlakozz!

MSZOSZ: Szolidárisak vagyunk a közmunkásokkal

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. február 11. hétfő, 21:36
Nincs olyan munka, amit szégyellni lehetne, de van olyan közfoglalkoztatás, amit szégyellni kell. Ma közmunkásnak lenni valódi kiszolgáltatottságok jelent. A kormány jó eredményeket, biztató fejlődést lát a rendszerben, a helyzetet ismerők azonban azokat a dolgozókat, akik kényszerből, nagyon kevés fizetségért, tisztességgel végzik el feladatukat, amíg módjukban áll.

    A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) a közmunkaprogram megreformálását tartja szükségesnek. A kormánynak ne a közmunka, hanem új, stabil munkahelyek létrehozásának elősegítése legyen a legnagyobb foglalkoztatási és szociális programja. A szociális segélyért sorban állók számát így lehet a leghatékonyabban csökkenteni.  

    A közmunka nem tipikus foglalkoztatási forma. Elsődleges célja nem lehet más, mint hogy a dolgozni képes embereket mielőbb visszasegítse a nyílt munkaerőpiacra. Ehhez pedig képzésekre van szükség, amelyet eddig nem sikerült megoldani. Azonnali kormányzati beavatkozást igényel ez a terület is.

    Elfogadhatatlan a közmunkások bérezése. Egyetlen elfogadható megoldás, hogy a közmunkás bérek megegyezzenek a kötelező legkisebb munkabér mértékével.
A KSH legfrissebb adatai szerint:
2013-ban a közmunkások nettó bére 49 ezer forint,
2011-ben Magyarországon a létminimum 83 941 forint volt.

    Az MSZOSZ a jelenlegi közfoglalkoztatási rendszert fenntarthatatlannak, átalakítását elengedhetetlennek tartja.

    Szolidárisak vagyunk a közmunkásokkal, az éhségmenet résztvevőivel! Támogatjuk követeléseiket!



2013. február 11.

Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZOSZ: Szolidárisak vagyunk a közmunkásokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector