Startlaphoz Csatlakozz!

Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 12. kedd, 12:09
Tegnap, 2013. február 11-én hétfőn ért Budapestre, a Kossuth térre az ország 8 megyéjéből, a legszegényebb vidékekről indult, közmunkásokból, munkanélküliekből verbuválódott, szilárd, 15-20 fős "tömegbázissal" rendelkező Éhségmenet, amelynek szervezője a Közmunkás Szakszervezet, élén Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, valamint Kordás László, a Munkaügyi Minisztérium egykori politikai államtitkára, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára. Mindketten hiteles szakszervezeti vezetőnek álcázzák magukat, akik a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek szószólói már régóta, idestova körülbelül fél éve.
 
    Azzal, hogy az MSZP szakszervezeti köntösbe bújtatva próbál szavazatokat szerezni a következő választásokon, egy régi, jól bevált recepthez nyúl vissza. Teszik mindezt úgy, hogy még arra sem fordítanak figyelmet, hogy legalább a háttérben a párt dizájnt megváltoztassák, miközben a szakszervezet nevében nyilatkoznak. Az MSZP szempontjából teljesen érthető a politikai haszonszerzés ezen módja, hiszen a legszegényebb és legkiszolgáltatottabb rétegeket lehet a legolcsóbban megvenni.
 
    Ismételten felszólítjuk az MSZP-t, hagyjon fel a közmunkások megalázásával, ne keltse bennük azt a hamis illúziót, hogy az ő érdekeikben ténykedik, miközben csak a saját politikai túlélésére játszik!
 
    Az MSZP hagyja abba a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek érdekeinek saját pártérdekek alá való rendelését, politikai ambícióikat a parlamenti ülésteremben éljék ki! Valódi érdekképviselet nem képzelhető el pártpolitikai szempontoknak való alávetésben.
 
    A Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete (KÖFÜSZ) pártpolitikától mentesen, a közfoglalkoztatás létező problémáira reagálva, valódi érdekképviseleti tevékenységet ellátva képviseli a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek érdekeit, konstruktív párbeszédre törekedve a közfoglalkoztató intézményekkel, önkormányzatokkal, minisztériumokkal. A KÖFÜSZ nem a politikai sárdobálás és olcsó demagógia eszköztárát felvonultatva kívánja a közfoglalkoztatottak érdekeit képviselni. Az érdekvédelem eszköztárát megmutatva kínáljuk szolgáltatásainkat. Jogsegélyszolgálatot, a tagkártya révén vásárlási kedvezményeket és az idei évben mintegy ezer főnek díjmentes üdülést, aminek az önrészét a LIGA átvállalja a nehéz sorsú közmunkásoktól. A közmunkás bérek növeléséről pedig nem az utcán, hanem a tárgyalóasztalnál akarunk megállapodni.
 
    A választási kampány ígéret elszáll, a KÖFÜSZ marad.
 
Budapest, 2013. február 12.
 
Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector