Startlaphoz Csatlakozz!

MEOSZ: Semmilyen ellátást nem garantálna rokkantság esetén az Alaptörvény

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. február 23. szombat, 14:12
A Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének (MEOSZ) közleménye:

    Semmilyen ellátást nem garantálna rokkantság esetén az Alaptörvény! Több százezer megváltozott munkaképességű ember ellátása kerülhet veszélybe, ha az Országgyűlés megszavazza azt módosítást, amelynek eredményeként az Alaptörvényből kikerülne a rokkantság fogalma, és helyette fogyatékosság esetén járna csupán törvényben meghatározott támogatás az állampolgároknak.

    A MEOSZ arra kéri a kormánypártok képviselőit, hogy ne szűkítsék a szociális biztonság alanyainak körét, hanem bővítsék ki azt: emeljék be a XIX. cikkbe a fogyatékosság fogalmát és tartsák meg a rokkantságét is, a kettő ugyanis sem a jogi szabályozás, sem az ellátások tekintetében nem fedi le egymást.

    A rokkantnyugdíj helyébe lépő rokkantsági ellátást 40 százalékos vagy annál nagyobb mértékű egészségkárosodás esetén lehet megkapni, ami egy tágabb kört érint. Fogyatékosság alapján csupán egy szűkebb csoportnak, a súlyosan fogyatékos embereknek jár egy minimális, hátránykompenzációs támogatás.

    A megváltozott munkaképességű, rokkant emberek nagy része nem minősül fogyatékosnak, így ha a rokkantság kicserélődne a fogyatékosság fogalmára, nekik már semmilyen ellátást nem garantálna az Alaptörvény. Ez ellentétes lenne a Nemzeti Hitvallással is, amely kimondja: "Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét". A súlyos betegségben szenvedő, önhibájukon kívül munkaképtelenné vált állampolgárok alanyai kell legyenek a szociális biztonsághoz való alapvető jognak!
    
    Kiadó: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége MEOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MEOSZ: Semmilyen ellátást nem garantálna rokkantság esetén az Alaptörvény.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector