Startlaphoz Csatlakozz!

Villamosenergia-ipari demonstráció a Vagyonkezelőnél július 2-án

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. június 28. péntek, 10:02
Mivel az MVM társaságcsoporton belül a folyamatos egyeztetések, valamint az ágazati, és az országos bérajánlás megszületése ellenére sem sikerült a mai napig megegyezni az idei bérekről, a területén működő szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, és 2013. július 2-án, 10.00 órakor a Nemzeti Vagyonkezelő épülete előtt demonstrációt tartanak.

A demonstráció időpontja: 2013. július 2. 10.00-12.00
A demonstráció helyszíne: Budapest, XIII. Újpest rakpart Gogol utca és Ipoly utca közti szakasza.


   Az MVM csoport Érdekegyeztető és Konzultációs Fórum szakszervezeti oldala, az MVM TSZSZ tárgyalódelegációja eredménytelennek tartja a 2013. június 14-én lefolytatott MVM társaságcsoport szintű bértárgyalást. A munkavállalói oldal a 3,1% kereset színvonalnövelést és a szociális ellátások reálértékének megőrzését kezdeményezte, és indoklásukban – többek között – megerősítették, hogy ajánlásként korábban mind a Villamosenergia-ipari Ágazati Párbeszéd Bizottság keretein belül aláírt ágazati megállapodásban, mind a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán aláírt megállapodásban is a nettó keresetek reálértékének megőrzése szerepel.

   A munkáltató egyéb érvelések mellett bejelentette, hogy az országos bérajánlásról csak a sajtóból értesült, erről hivatalos tájékoztatást a mai napig nem kapott. A mozgóbér-keret terhére 1,6%-os alapbérfejlesztést, és a jóléti és szociális kiadások változatlanul hagyását javasolta.

   A szakszervezet a munkáltatói oldal javaslatát nem fogadta el, fenntartotta korábban  jelzett álláspontját, valamint egyebek mellett felhívta a munkáltató figyelmét arra, hogy értékelésük szerint az MVM csoport 2012. évi gazdasági eredményei megalapozzák a munkavállalói elvárások teljesülését.

   Az MVM TSZSZ vezetősége bejelentette, hogy kész további tárgyalásokat folytatni, de egyúttal jelezte azt is, hogy sztrájkbizottságként – 2013. július 2-ára 10:00 órai kezdettel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székháza elé – megkezdte a tüntetés szervezését. Amennyiben a tüntetés időpontja előtt a bérmegállapodás aláírásra kerül, a tüntetés elmarad.

Az MVM állásfoglalása itt olvasható.


Fiedler Péter,
Kommunikációs vezető
LIGA Szakszervezetek


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Villamosenergia-ipari demonstráció a Vagyonkezelőnél július 2-án.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector