Startlaphoz Csatlakozz!

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság alakult

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. július 23. kedd, 15:58
A szociális ágazat igen szerteágazó, összetett feladatokat lát el, számos terhet levéve az egyének válláról, a társadalmi szerepvállalás, a társadalmi gondoskodás jegyében. Társadalmi megbecsülésük mégis elmarad! A szociális ágazatban dolgozók a nemzetgazdaság legrosszabbul fizetett alkalmazottai. Jelentős a fluktuáció, a létminimum körüli béreknek köszönhetően a szakma kezd „felhígulni”, ami a minőségi ellátást veszélyezteti.

A probléma nem új keletű, az ágazati érdekvédelmi szervezetek egyedi akciókat kezdeményeztek, nyílt levelek és petíciók formájában, megszólítva a felelős minisztert, illetve államtitkárt. A miniszteri és államtitkári válaszok általában kitérőek, pontatlanok voltak, nem a feltett kérdéssel foglalkoztak.
 
A szociális terület munkavállalói érdekvédelmi szervezetei, szakmai szervezetei és az ellátást és szolgáltatásokat igénybevevők szervezetei - felismerve az egyéni kezdeményezések sikertelenségét - az ágazat megújulásáért, az ágazati érdekérvényesítés erősítéséért,
 

a szociális ágazat dolgozóinak érdekében

 
összefogásra szólítják az ágazatért tenni akaró szervezeteket. A jelenlévő szervezetek egybehangzóan kinyilvánítják az ágazati összefogás szükségességét, követeléseik nyomatékosítása, a hatékony érdekérvényesítés megvalósulása érdekében.
 
A jelen dokumentumot aláíró szervezetek bejelentik a
 

SZOCIÁLIS ÁGAZATI DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG
 
megalakulását.

 
Az alapító szervezetek:
1.      Baranya Megyei Szakszervezetek AkcióegységeBMSZA (Benke Norbert ügyvivő),
2.      Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete BDDSZ (Szűcs Viktória elnök),
3.      Független Egészségügyi Szakszervezet FESZ (Kiss László elnök)
4.      Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete MACSGYOE (Takács Imre elnök)
5.      Nyugdíjasok Országos Képviselete NYOK (Dr.Hegyesiné Orsós Éva elnök)
6.      Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete SZMDSZ (Migács Tibor elnök)
7.      Szociális Szakmai Szövetség 3SZ (Dr. Krémer Balázs elnök)
8.      Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete SZTDSZ (Kónya Gusztávné elnök)
 
Az ágazati összefogást megvalósító Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság jelen nyilatkozat aláírásával egyidejűleg jön létre, tagjait az aláíró szervezetek, illetve azok képviselői alkotják.
A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság tagja lehet a későbbiekben minden olyan szervezet, amely tevékenyen részt kíván venni a szociális ágazat érdekeinek hatékony képviseletében.
 
 
Budapest, 2013. július 23.
 
 
 
 
 
Benke Norbert s.k. Szűcs Viktória s.k. Kiss László s.k.
BMSZA ügyvivő BDDSZ elnök FESZ elnök
     
     
     
     
Dr. Hegyesiné Orsós Éva s.k. Takács Imre s.k. Migács Tibor s.k.
NYOK elnök MACSGYOE SZMDSZ elnök
     
     
     
     
Kónya Gusztávné s.k.   Dr. Krémer Balázs s.k.
SZTDSZ elnök   3SZ elnök
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság alakult.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector