Startlaphoz Csatlakozz!

KDFSZ: sztrájktárgyalások kezdődnek a Spar Magyarország Kft. -vel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. augusztus 29. csütörtök, 07:11
 A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) augusztus 29-én megkezdi a sztrájktárgyalásokat a Spar Magyarország Kft. képviselőivel; a Tesco alkalmazásában álló KDFSZ-tag gépkocsivezetők teljes mértékben egyetértenek a Spar gépkocsivezetőinek sztrájkköveteléseivel, és szolidaritásukról biztosítják sorstársaikat - közölte a KDFSZ vezetősége szerdán.

    A szakszervezet közleménye szerint a vállalat vezetése az elmúlt egy hét során több telephelyen - Üllőn és Gyálon - dolgozói fórumot tartott és próbálta meggyőzni a munkavállalókat, hogy a „nagy családon” belül oldják meg a problémákat és hagyják ki a KDFSZ-t a tárgyalásokból. A munkavállalók azonban tudatosították a vállalat vezetőiben, hogy a KDFSZ-t bízták meg a tárgyalások lefolytatásával, és nem kívánnak külön-külön egyezkedni.

    Az érdekképviselet közölte továbbá: mivel a Tesco alkalmazásában álló gépkocsivezetőket is évek óta súlyos törvénytelenségek (például a túlórák ki nem fizetése, éjszaka 10, illetve nappal 12 órát meghaladó rendszeres munkavégzés) sújtják, amelyeket mindeddig a munkáltató a szakszervezet minden igyekezete ellenére nem oldott meg, a Tesco alkalmazásában álló KDFSZ-tag gépkocsivezetők is sztrájkbizottságot hoznak létre, egyelőre kifejezetten a Spar-gépkocsivezetők sztrájkjának támogatása céljából. A sztrájktárgyalások eredményétől függően a Tesco-gépkocsivezetők sem zárkóznak el az esetleges szolidaritási sztrájk megszervezésétől - írja közleményében a szakszervezet.

    Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke augusztus 15-én jelentette be, hogy a szakszervezet sztrájkbizottságot alakított a Spar Magyarország Kft.-nél a gépjárművezetők bérkövetelésének érvényesítése érdekében, emellett bíróságon kérte a cégnél 2012. július 1-jén kötött, azóta hatályos kollektív szerződés érvénytelenítését.

    Az érvénytelenítést feltűnő értékaránytalanságra, valamint a jó erkölcsbe ütközésre hivatkozva akarják elérni. Bérkövetelésüket nyolc pontban fogalmazták meg. Egyebek között azt követelik, hogy a Sparnál alkalmazott gépjárművezetők alapbérét egységesen emelje meg a munkáltató olyan mértékben, hogy nettó 200 ezer forintot kapjanak kézhez a sofőrök.

    A Sparnál az MTI-vel korábban azt közölték, hogy készek az egyeztetésre a szakszervezettel. Azt mondták, a Spar hosszú évek óta kollektív szerződésben biztosítja a munkavállalók jogait, amely a Munka törvénykönyvének előírásain alapszik, s amelyet a cég reprezentatív szakszervezetével, a vállalatnál sok ezer taggal rendelkező Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével írtak alá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KDFSZ: sztrájktárgyalások kezdődnek a Spar Magyarország Kft. -vel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector