Startlaphoz Csatlakozz!

KSZSZ: EU szintű keret-megállapodás a központi közigazgatás minőségéről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 20. péntek, 12:06
A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye:Az Európai Unió ágazati párbeszéd bizottságai sorában 40. a Központi Közigazgatás Ágazati Párbeszéd Bizottsága, melynek munkaadói oldalát az EUPAE, a munkavállalói oldalát pedig a TUNED delegáció képviseli. A Bizottság 2012. december 12-én fogadta el a "TUNED-EUPAE keret-megállapodás a központi közigazgatás minőségi szolgáltatásáért" című dokumentumot.

    A szociális partnerek egyhangúan kijelentik: a közigazgatási szerveknek döntő szerepük van abban, hogy a közszolgáltatások a felhasználók igényeit magas minőségi szinten elégítsék ki. Alapértéknek tekintik a megbízhatóságot, a megfizethetőséget, az egyenlő bánásmódot, az egyetemes hozzáférést és a felhasználói jogok előmozdítását. A közszolgáltatások alkalmazkodjanak a változó igényekhez, a hagyományos értékeket képesek legyenek vegyíteni az újonnan felmerülő, demokratikus, professzionális és etikai követelményekkel.

    A minőségi közszolgálat a munkavállalók jóllétén alapul, ami megköveteli a hatékony szociális párbeszédet, elegendő források meglétét és a felhasználókkal folytatott folyamatos konzultációt. A dokumentum főbb fejezetei: a jogállam szolgálata és tiszteletben tartása; egyenlőség; feddhetetlenség; hatékonyság; életminőség a munkahelyen; kommunikáció és átláthatóság.

    A magyar munkaadói oldal (a kormány) jelenleg megfigyelői státuszban vesz részt az EUPAE munkájában.

Dr. Agg Géza, a TUNED delegáció tagja

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KSZSZ: EU szintű keret-megállapodás a központi közigazgatás minőségéről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector