Startlaphoz Csatlakozz!

Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Fúzióra készül a vegyipari és a vasas szakszervezet

Written by Szakszervezetek.hu
Published on Thursday, 15 November 2012 14:35
Az elmúlt évtizedek legerősebb szakszervezeti fúziójának megalakítására készül a két legnagyobb ipari érdekvédelem, a vegyipari és a vasas szakszervezet. A két testület szándéknyilatkozatából kiderül, nem új konföderációt hoznak létre, hanem nemzetközi mintára egyesítik az erőket, hogy összeálljon a legütőképesebb hazai érdekvédelem. A részletek kidolgozására munkacsoport alakul.

   Nemzetközi mintára nagy lendülettel megkezdődött a hazai ipari szakszervezetek összefogása, erről ma szándéknyilatkozatot írt alá a két legnagyobb magyar ágazat, a VDSZ (Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) és a Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője - jelentette be az alakuló ülés után Székely Tamás a VDSZ elnöke. A nyilatkozó szervezetek vezetői szerint a megújulás sürgető társadalmi igény, hiszen a jelenlegi konföderációk némelyike kifulladt, a vezetőik munkájával kapcsolatban egyre nagyobb az elégedetlenség mert, jó ideje nem teljesítik azokat az elvárásokat, amelyeket a tagok joggal támasztanak velük szemben. Balogh Béla a Vasas és Székely Tamás a VDSZ elnöke szerint nem lehet tovább halogatni a szakszervezeti erők egyesítését, mert a gyengéket a hatalom bedarálja, s ez a hazai szakszervezeti mozgalom totális ellehetetlenítéséhez vezet.

   Eközben Európában nagy ütemben folyik a gigantikus érdekvédelmi szövetségek kialakítása, legutóbb éppen az ipari ágazatban fuzionált több olyan szervezet, amely mostantól egy nagyként, egyesített erővel képvisel több millió dolgozót a nemzetközi munkavédelmi porondon. Az európai irány egyértelmű, szögezte le Székely, s az a szakszervezeti vezető, aki nem látja be az összefogás fontosságát, s továbbra is csak a saját pecsenyéjét sütögeti, az nem való egy megújulásra kész magyar érdekvédelem élére.
A szövetségre készülő szervezetek munkacsoport felállításával hamarosan megkezdik a majdani szervezeti struktúra kialakítását, abban ugyanis egyetértettek, hogy új szervezeti formára lesz szükség. A VDSZ elnöksége egyhangúlag egyetértett a döntéssel.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fúzióra készül a vegyipari és a vasas szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector