Startlaphoz Csatlakozz!

Szolidaritási nap egy Európai Szociális Szerződésért - az MSZOSZ állásfoglalása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. november 14. szerda, 09:01
Tisztes megélhetést biztosító munkát akarunk – itthon: Európában, Magyarországon! Elég a megszorításokból! Az európai szakszervezetek november 14-én akció- és szolidaritási napot tartanak az egyre elviselhetetlenebb megszorítások miatt. Célunk hogy felhívjuk a kormányok, a politikai és gazdasági döntéshozók figyelmét: ELÉG VOLT a dolgozók, a polgárok túlnyomó többségének életét mind nehezebb helyzetbe hozó megszorításokból!
 
   Az Európai Bizottság és a tagországok kormányainak eddigi intézkedései a gazdasági válság megoldásának árát lényegében a bérből és fizetésből élőkkel, a nyugdíjasokkal fizettetik meg. Magyarországon a kormány súlyosan hibás gazdaságpolitikája vitte és viszi mély recesszióba az országot, a kilábalás lehetősége nélkül. Ebből elég volt!
 
   Igazságos közteherviselést akarunk, amiben a társadalom minden rétege, a gazdaság minden szereplője tényleges jövedelme alapján vállal részt a terhekből. Ez a társadalmi egyensúly és a bizalom helyreállításának alapja. Valódi, értékteremtő munkahelyeket, a KÖZ pénzét a KÖZ érdekében felhasználó programokat, és nem egyes csoportok érdekeit szolgáló intézkedéseket akarunk!
 
   A demokrácia ott kezdődik, ha az emberek tisztes megélhetése biztosított. Azt várjuk a kormánytól, hogy az ehhez szükséges feltételeket teremtse meg. Ez párbeszédet, a befogadó, integráló politikát feltételez.
 
   Demokráciát akarunk a munka világában is! A szociális párbeszéd és a kollektív alku központi szerepet töltenek be az európai szociális modellben – ez kell itthon is. Valamennyi felhatalmazott és legitim szereplő részvételével működő intézmények kellenek, a munkavállalók és a szakszervezetek jogainak a megerősítésével.
 
   Az MSZOSZ fontosnak tartja a „szociális Európa” megerősítését. Támogatja, hogy az európai alapszerződésben hangsúlyosabban szerepeljen a szakszervezetek által javasolt Szociális Megállapodás. Ennek három pillére a szociális párbeszéd és kollektív alku, a fenntartható növekedést és foglalkoztatást célzó gazdasági kormányzás és a gazdasági, adó illetve a társadalmi igazságosság.
 
   Közös érdekünk egy sikeres Magyarország, egy sikeres Európa. A munkavállalók, a polgárok érdeke, hogy a magyar kormány hiteles és megbízható partner legyen itthon, Európában és a világban egyaránt!
 
2012. november 14.
 
Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szolidaritási nap egy Európai Szociális Szerződésért - az MSZOSZ állásfoglalása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector