Startlaphoz Csatlakozz!

Boros Péterné, az MKKSZ főtitkárának levele az ATV riportere kérdésére megfogalmazott Miniszterelnök-helyettesi válaszra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 22. kedd, 11:50

Dr. NAVRACSICS TIBOR ÚR
Miniszterelnök-helyettes
Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter
Budapest

Tisztelt Miniszter Úr!

2013. október 19.-én szakszervezetünk – a közszolgálatokban és a versenyszférában működő 63 ágazati szakszervezet szolidáris támogatását élvezve – figyelem felhívó demonstrációt rendezett a Millenáris Park Fény utcai bejárata előtt. Szándékunk az volt, hogy mind a döntéshozók, mind a közvélemény figyelmét felhívjuk – a köztisztviselők és a kormánytisztviselők keresetét meghatározó - közszolgálati illetményalap ismételt befagyasztására. Az elmúlt 20 évben nem volt arra példa, hogy egy kormányzati ciklus teljes időtartama alatt – azaz négy éven keresztül – az illetmény alap változatlan.


Munkavállalói érdekképviseletként kötelességünk ennek megváltoztatásáért mindet megtenni. Korlátozott létszámú és méretű akciónk senki ellen nem irányult. Feladatunknak tekintjük harcolni valamennyiünk közös ellensége - az elszegényedés, a nélkülözés, a bizonytalan jövő – ellen. Igaz ügyért mentünk ki az utcára, mert a köztisztviselők, a kormánytisztviselők körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés!

Ma több ezer plakáton arról tájékozódhat a közvélemény, hogy az átlagkeresetek 4,6 %-al növekedtek. Az MKKSZ képviseleti körébe tartozó – Magyarországot, az állampolgárokat, a családokat tisztességesen szolgáló – munkavállalók keresete biztos, hogy nem növekedett.

A jövedelmi helyzet romlása 2008. óta folyamatos, amely ellen akkor is felemeltük a szavunkat. Az elmúlt 5 év alatt a reálérték több mint 20 %-al csökkent. Felelős érdekképviseletként nem nyugodhatunk bele ebbe a helyzetbe, és nem fogadhatjuk el, hogy ez a hivatás ily módon leértékelődjön, és nem engedhetjük meg, hogy csalódjanak azok a fiatalok, akiket érdekel ez a munka, akik karrierjüket itt a közigazgatásban akarják megvalósítani.

Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr!

Demonstrációnk kapcsán Ön újságírói kérdésre válaszolva mondotta azt, hogy: „Azt gondolom, hogy közeledik a választási kampány a szakszervezetnek nem kellene pártpolitikai csatákba belemenniük.”


Ezzel a véleményével személy szerint is tökéletesen egyetértek !! Nem is teszünk mást. Az MKKSZ - a köztisztviselőkhöz, kormánytisztviselőkhöz hasonlóan – pártpolitika semleges magatartást tanúsított az elmúlt két évtizedben mindenkor, és ezen a jövőben sem kíván változtatni. Ezt tartalmazza alapszabályunk is. Igényeink, követeléseink címzettje mindig a mindenkori kormány.

A sajtó szerint Ön azt is nyilatkozta, hogy „Most azok a szakszervezetek leghangosabbak, akik 6 éven át hallgattak, és csak most a választásokhoz közeledve aktivizálták magukat.”

Tisztelettel ajánlom figyelmébe azt az összeállítást, amely tartalmazza azokat a tiltakozó demonstrációkat, amelyeknek az MKKSZ az elmúlt 6 évben a szervezője és/vagy résztvevője volt. Mellékelem azokat a dokumentumokat is, amelyeket a korábbi években az illetményalap befagyasztása illetve kereset csökkenés megakadályozása érdekében küldtünk a kormányzati szerveknek.

A szakszervezet „hallgatásáról szóló” nyilatkozata részünkről azért sem fogadható el, mert az MKKSZ véleményét, javaslatát és kezdeményezéseit először mindig a tárgyaló asztalnál, az intézményesen működő érdekegyeztető fórumokon fogalmazta meg. A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF) és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban - önállóan vagy más szakszervezetekkel közösen – számos kompromisszumos javaslatot tett a köztisztviselők, kormánytisztviselők jövedelmi helyzetének javításával kapcsolatban. 2012. május 19-én tartott kongresszusunkon elfogadott programot – amely részletesen tartalmazta a bérrendezéssel kapcsolatos álláspontunkat – Önnek is megküldtük. 2013. szeptember 12-én kormányzati vezetők részvételével Szakmai Érdekvédelmi Konferenciát rendeztünk, amelynek kiemelt témája volt a kereseti helyzet elemzése, és a javítás lehetséges megoldásainak keresése.

Tisztelt Miniszterelnök-helyettes, Tisztelt Miniszter Úr!

Az MKKSZ 2013. november 23-án rendezi az Országos Választmányi ülését, amelyre ezúton tisztelettel meghívom! Örömünkre szolgálna, ha meghívásunkat elfogadná és részvételével megtisztelné a közigazgatásban működő legnagyobb és legszélesebb körű szakszervezet tanácskozását. Biztos vagyok abban, hogy a választmányi ülésen az Ön részvétele a magyarországi szociális párbeszéd kiemelkedő fontosságú eseménye lenne. Jelentősen hozzájárulna egymás álláspontjának jobb megértéséhez, és a kölcsönös érdekeltség alapján történő további együttműködéshez.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm,

Budapest, 2013. október 21.

Melléklet:


Üdvözlettel,

Boros Péterné


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Boros Péterné, az MKKSZ főtitkárának levele az ATV riportere kérdésére megfogalmazott Miniszterelnök-helyettesi válaszra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector