Startlaphoz Csatlakozz!

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete átláthatóságát hitelesen igazolta az NFÜ-nek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 30. szerda, 15:31
A mai napon több hírportál – többek között a www.Hvg.hu – oldalán is megjelent az a hír, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által közzétett átláthatatlan cégek listáján több szakszervezet is szerepel, melyek egyike a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

    A KASZ határozottan visszautasítja azt az abszurdnak tűnő híresztelést, mely szerint bármiféle köze lenne az NFÜ által kiszűrni próbált offshore cégekhez.

    Az NFÜ-nek a lista elkészítése előtt elvárható kötelessége lett volna tisztázni, az értesítések kiküldése körül felmerült adminisztrációs hibákat, ugyanis pl. a KASZ csak az NFÜ által 2013. október 15-én kiküldött levélről kapott a rendszerben szereplő e-mail címére elektronikus értesítést. Az előző két értesítésnek az e-Pályázati Tájékoztató Felületre való feltöltéséről az ügynökség „elfelejtett” információt küldeni a szakszervezet számára. Az pedig senki számára nem róható fel hiányosságként, hogy egy több éve lezárt pályázat anyagait az elektronikus tájékoztató felületen nem nézegeti nap, mint nap.

    A KASZ a hírekben említett átláthatósági nyilatkozatát az értesítésről való tudomásul szerzést követően beküldte, melyet a megfelelő módon igazolni is tud.

    A szakszervezet átláthatósági nyilatkozata értelmében vezetői – elnök, alelnök – nem résztulajdonasai egyetlen olyan cégnek sem, amellyel a pályázat lebonyolítása során a KASZ megbízási szerződést kötött.

    A KASZ számára érthetetlen, hogy egy szakszervezetnek mi módon lehet vizsgálni a tulajdonosi hátterét. A szakszervezet tulajdonosai – átvitt értelemben – a tagjai, hiszen a szakszervezet vagyonát az ő tagdíjbefizetésük adja. Ebben a törvény erejénél fogva sem lehet a vezetőknek részesedésük.

    A fentiek alapján tehát bizonyítható, hogy a KASZ az átláthatóságát hitelesen igazolta az NFÜ-nek, Alapszabálya a Fővárosi Bíróságon bárki számára megtekinthető.

Budapest, 2013. október 30.

Dr. Sáling József Buday Pálné

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete átláthatóságát hitelesen igazolta az NFÜ-nek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector