Startlaphoz Csatlakozz!

MKKSZ: Köszöntő a Szociális Munka Napjára!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. november 11. hétfő, 15:38

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel.”
(Teréz anya)

A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nevében tisztelettel köszöntjük 2013. november 12-e a Szociális Munka Napja alkalmából a szociális területen dolgozókat, MKKSZ tagtársainkat!


Őszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt a szociális területen irányító-, intézményfenntartó feladatot ellátó kollégák előtt is tisztelgünk, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális intézményrendszer.

Nagyra értékeljük az e területen dolgozók kimagasló társadalmi hasznosságú tevékenységét. Nincs olyan fórum, ahol ne követelnénk a szociális szférában dolgozó kollégák egzisztenciális problémáinak mielőbbi megoldását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkárságával folytatott érdekegyeztető tárgyalásokon a szociális dolgozók áldozatos munkájának és a munkaterheknek megfelelő bérezés bevezetésére tettünk javaslatot. Megfogalmaztuk: a közszolgálatban rendezni kell a cafetériát, és a béren kívüli juttatásokat is egységesíteni kell.

A szociális ágazati érdekegyeztetés rendszerének kialakítására konkrét javaslatokat fogalmaztunk meg. Tárgyalni akarunk, hogyan lehet életpálya a szociális szakma, hogyan lehet kompenzálni azt, hogy a közalkalmazotti bértáblában összecsúszott a szakmunkás minimálbér a főiskolát végzettek bérével. Kezdeményeztük egyszeri béren kívüli külön juttatás kifizetését a 2013. évi elmaradt bérfejlesztés ellentételezésére, személyenként 12 X 10.000 Ft Erzsébet utalvány biztosítására. Jeleztük, hogy a munkaterhek csökkentése érdekében át kell tekinteni a létszám helyzetet, valamint rendezni szükséges a pótszabadság és a kedvezményes nyugdíjazás kérdését. Mindezek mellett sok más égető szakmai problémát is megfogalmaztak az MKKSZ gyakorló szociális munkás tárgyalói.
A tárgyaló asztal mellett sajnos csak kevés eredményt értünk el. Eredménynek tekintjük viszont, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság bérmegtakarítása terhére minden dolgozónak ezen a napon háromszor nyolcezer forint utalványt-, és a bankszámla tranzakciós költség ellentételezésére háromezer Ft juttatást biztosít az intézmény főigazgatója.

Az MKKSZ tovább megy az el nem ért követelések teljesítése érdekében, ezért feltétlenül szükségünk van mindenki támogatására. Azt akarjuk, lássa a kormány, milyen szegények a közszolgák. Az általuk összegyűjtött lyukas cipőket gyors reagálású demonstráció keretében 2013. november 14-én (csütörtökön) 10:30 órakor a költségvetésért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium főbejárata elé borítjuk.

A szociális szféra bérproblémáinak megoldása érdekében összefogtunk az érintett közszolgálati szakszervezetekkel, demonstrációs- és sztrájkbizottság keretében, együttes fellépéssel szeretnénk nyomatékot adni követeléseinknek.

Szolidárisak vagyunk a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság november 12-i megmozdulásával.

Együtt eredményesek leszünk, mert hitelesek vagyunk!

Budapest, 2013. november 11.
 

Árva János
Elnök

Boros Péterné
Főtitkár



 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MKKSZ: Köszöntő a Szociális Munka Napjára!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector