Startlaphoz Csatlakozz!

Norvég Alapok: "A szociális párbeszéd erősítése a munkavédelem területén"

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. november 20. szerda, 11:22
A Norvég Alapok által támogatott „A szociális párbeszéd erősítése a munkavédelem területén” című projekt keretén belül elkezdődött a  hét helyszínen megvalósításra kerülő képzés-sorozat.

     A Norway Grants (Norvég Alapok) által a Fund for Decent Work and Tripartite Dialogue (Tisztes munka és tripartit párbeszéd alapon) keresztül támogatott projekt 2013 január 1-től 2014 december 31-ig tart. A főpályázó az MSZOSZ, az MGYOSZ-szal és a norvég LO szakszervezeti szövetséggel partnerségben valósítja meg a projektet. Szakmai együttműködő partner a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság.

    A projekt célja a Magyarországon jelenleg hiányzó területi szociális párbeszéd elősegítése és tartalommal való megtöltése egy speciális - a munkavédelmi érdekegyeztetés – területén, lehetőleg a kisvállalatokat is elérve és bevonva. Földrajzilag a projekt hat megyében (Fejér, Somogy, Vas, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Csongrád megyék), valamint a Közép-magyarországi Régióban kerül megvalósításra.

    Ezt a célt szolgálják projekt tervezett és eddig megvalósított tevékenységei, mint pl. helyi munkavédelmi koordinátorok alkalmazása a hat megyében és Közép-magyarországon, a helyi munkavédelmi képviselők feltérképezése, a munkahelyeken megválasztott munkavédelmi képviselők területi jellegű összekapcsolása szakmai törzsasztalok (munkavédelmi klubok) és hálózatuk, a norvég és uniós jó példák segítségével.

    A projekt keretében mérföldkő a helyi munkavédelmi képviselők képzéssorozatának 2013. november 18-i beindítása Budapesten az MSZOSZ székházában, amely további hat helyszínen fog megvalósulni, 20-20 fő részvételével. A képzéshez a szakma elismert művelői által készített speciális tananyag készült, amely teljes terjedelmében megtalálható a projekt honlapján (Ismeretek munkavédelmi képviselőknek - Képzési tananyag,  http://www.mszosz.hu/hu/projekt-kiadvanyok).

Budapest, 2013. november 19.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Norvég Alapok: "A szociális párbeszéd erősítése a munkavédelem területén".
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector