Startlaphoz Csatlakozz!

Cser Ágnes MSZ EDDSZ elnök: törvénymódosítás kezdeményezése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. november 20. szerda, 11:48

Dr. Lázár János
Miniszterelnökséget vezető államtitkár úr részére!
 
Tisztelt Államtitkár Úr!
 
Őszintén sajnálom, de a matematika még mindig nem az erősségem. Kollegáim hívták fel a figyelmemet, hogy az Önnek írott levélben a kamarai tagdíjat 1 ezrelék helyett 1%-nak írtuk.
Ezért kérem jelen, módosított levelem tartalmát tekintse érvényesnek.
 
Balog Zoltán miniszter úrhoz fordultam 2013. május 15-én, hogy az országgyűléshez beterjesztésre került T/11114. számú törvényjavaslathoz soron kívül nyújtsanak be módosító indítványt: ne csak a Magyar Pedagógus Kar (MPK) tagjainak legyen ingyenes a tagsági jogviszonya, mely alkalmaztatásukkal egyidőben, automatikusan létrejön, hanem az egészségügyi szakdolgozók Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarai (MESZK) tagsági jogviszonya is, mivel jelenleg csak fizetett MESZK tagsági jogviszonnyal rendelkezve létesíthetnek alkalmaztatási jogviszonyt (a levelet mellékelem).

Dr. Szócska Miklós államtitkár válaszolt Balog Zoltán miniszter úr megbízásából 2013. június 6-án (e levelet szintén mellékelem).
Szakszervezetünk vezető testületei próbálták értelmezni az államtitkári választ, azonban testületeink véleménye szerint nem a kamarai tagdíjfizetési kötelezettsége állítja helyre a szakmai kamarák tekintélyét!

A legnagyobb megdöbbenésünkre az egyik kisebb szakszervezet aláírásgyűjtő kampányba kezdett, hogy a minimálbér 1 ezreléke, azaz 98 Ft legyen a kamarai tagdíj!!!

A honlapunkon video üzenettel tájékoztattam tagjainkat és a szakdolgozókat, hogy eszük ágába ne jusson aláírni ilyen tartalmú nyilatkozatot, mert az egyenlő bánásmód követelménye a közalkalmazottak körében nem teszi lehetővé, hogy az adófizetők pénzéből egyes foglalkozási csoportok aránytalan kedvezményt, míg mások súlyos hátrányt szenvedjenek, az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséről, mint további követelményről nem is beszélve.

Tájékoztatom t. Államtitkár urat, hogy az aláírásgyűjtést folytatják, ezzel súlyosan megtévesztik a jogban járatlan, jóhiszemű közalkalmazottakat az egészségügyben! (az aláírásra való felszólítást és az aláíróívet mellékelem, mely súlyosan sérti a személyes adatok védelmére, azok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásokat)

Kérem t. Államtitkár urat, hogy szerezzen érvényt a társadalmi igazságosságnak, a jogegyenlőség követelményének, és a 2013. május 15-ei miniszterhez szóló levelemben foglaltaknak megfelelően a MESZK kötelező tagságára vonatkozó, ezzel együtt járó tagdíjfizetési kötelezettség alól az egészségügyi szakdolgozókat törvénymódosítás kezdeményezéssel mentesíttetni szíveskedjék.

Tájékoztatom t. Államtitkár urat, hogy a szoc-lib kormányzás alatt már 2004-ben testületi döntéssel kezdeményeztük, hogy kötelező kamarát (kötelező kamarai tagsági jogviszonyt) közpénzen írjon elő törvény (a határozatot mellékelem).

E levelemet mellékleteivel együtt az országgyűlés Egészségügyi Bizottsága elnökének, dr. Kovács József úrnak ésdr. Beneda Attila úrnak, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnökének is megküldöm.

Budapest, 2013. november 18.
 
Tisztelettel
Dr. Cser Ágnes
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cser Ágnes MSZ EDDSZ elnök: törvénymódosítás kezdeményezése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector