Startlaphoz Csatlakozz!

A TÖOSZ elnöksége is sürgeti a teljes közszféra javadalmazásának növelését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. január 29. szerda, 15:01
TÖOSZ közlemény az önkormányzati közszolgálati dolgozók bérfejlesztésével kapcsolatban

    A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöksége üdvözölte, hogy a közszolgálat egyes területein – több év után - a kormányzati intézkedésnek köszönhetően 2013-ban bérfejlesztésre került sor. A bérfejlesztés eltérő időpontban és differenciáltan érintette többek között a köznevelés területén az iskolapedagógusokat, az óvodapedagógusokat, az egészségügy területén egyes gyógyító munkakörben dolgozókat.

    Az elmúlt időszakban a közszolgálatban dolgozók bérfejlesztése alapvetően az állami alkalmazásban dolgozókat érintette. Az óvodapedagógusok továbbra is önkormányzati közalkalmazottak, ezért örvendetes, hogy az óvodai dolgozókat érintő bérfejlesztés fedezete alapvetően biztosított a 2014-es központi költségvetés által a 2013. szeptember 1-ére visszamenő hatállyal.

    A részleges bérfejlesztés azonban jelentős belső feszültségeket eredményezett az egyes települési önkormányzatoknál. Az önkormányzatok, mint munkáltatók természetesen örömmel fogadják, hogy a közszolgálatban dolgozók anyagi elismerése javul, viszont az önkormányzatok alkalmazásában lévő közszolgálatot biztosítók teljes közössége szempontjából az egyes szakmák képviselőinek kiemelése rontja a foglalkoztatás egységes szemléletét és a megfelelő arányosságot.

    A TÖOSZ elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy a teljes önkormányzati közszférát – a közalkalmazottakat és a köztisztviselőket egyaránt – érintően az ország gazdasági teljesítőképességének figyelembevételével megfelelő életpálya modell kidolgozásra kerüljön, tartalmazva a bérfejlesztés ütemezését is.

    A TÖOSZ elnöksége sürgeti, hogy a teljes közszféra javadalmazásának növelésének első ütemére mielőbb kerüljön sor, tekintettel arra, hogy 2008-tól a közszférában nem volt átfogó bérrendezés.

    A TÖOSZ kezdeményezését megküldtük dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter uraknak.

Budapest, 2014. január 8.

Tisztelettel:

Schmidt Jenő
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A TÖOSZ elnöksége is sürgeti a teljes közszféra javadalmazásának növelését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector