Startlaphoz Csatlakozz!

Az ETUC 40 éves - kiadvány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. január 29. szerda, 17:53
1973-2013: 40 éves az Európai Szakszervezeti Szövetség

    Az Európai Szakszervezeti Szövetség (European Trade Union Confederation (ETUC)) elérkezett a negyvenedik évéhez. Vajon ez azt jelenti, hogy az európai munkások szóvivői a kapuzárási pánik felé tartanak? A szerzők nem húzzák ki magukat e kérdés alól, tudatában azzal, hogy milyen hosszú és nehéz utat jártak be a szakszervezetek a válság hatására a foglalkoztatás terén, a dereguláció elterjedése és a csökkenő számú tagság miatt. A könyv bemutatja az olvasóknak ezt az utat a 70-es évek elejétől napjainkig, felidézve, hogy az Európai Szakszervezeti Szövetség története soha nem volt egy leányálom. A szervezet az első lépéseitől kezdve sikeresen egyesítette a szociáldemokrata, keresztényszocialista és kommunista ihletésű szakszervezeteket Reykjaviktól Lamakáig. Ma a közös értékrend segítségével 45 millió dolgozót egyesít.

    Vajon szakszervezetek nélkül a munkáltatók fordítanánk-e figyelmet a dolgozóik biztonságára és egészségére? Vajon ellenálltak volna a társadalombiztosítási rendszerek a szakszervezetek nélkül a 80-as években indult erőteljes privatizációs törekvéseknek?

    Európai Szakszervezeti Szövetség jelenlegi főtitkárának, Bernadette Segol-nak, a bevezetője üdvözli azt, amit az európai kormányfők kitűztek maguk elé, elérni “népeik élet- és munkakörülményeik folyamatos javulását”. Az Európai Szakszervezeti Szövetség mozgósítani fogja a tagjait e cél elérése érdekében, mint olyan, aki fél évszázada e cél érdekében dolgozik.

1973-2013: 40 years of history of the European Trade Union Confederation, Christophe Degryse (ETUI), Pierre Tilly (UCL), ETUI-ETUC, 2013, december 251 oldal. Franciául és angolul.

Ingyenes példányért írjon a következő e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az előszót letöltheti itt.
Sajtó: Willy de Backer, Kommunikációs és kiadványok osztályvezetője, +32 (0) 2 224 05 09 vagy +32 (0) 485 185 879, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ETUC 40 éves - kiadvány.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector