Startlaphoz Csatlakozz!

A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. október 27. szombat, 18:08
Az MTVA szakszervezetei dr. Böröcz Istvánhoz intézett nyílt levelükben tiltakoznak az újabb leépítések ellen.
 
    Dr. Böröcz István vezérigazgató részére, Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

    Tisztelt Vezérigazgató Úr!

    Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az MTVA vezetése ismét csoportos létszámleépítésről döntött, immár harmadik alkalommal, ellentétben a Vezérigazgató úr korábbi ígéretével. Kérjük a válaszát, mégis miért döntött így? Mi a cél? Milyen kényszerítő körülmény merült fel az elmúlt időszakban? További észrevételekkel és kérdésekkel fordulnak Önhöz az aláíró szakszervezetek, amelyekre az Mt. 272 § (4) és (5) bekezdésre hivatkozva 3 napon belül kérünk választ.  
 
   1./ Ígérete részben feltétele volt annak, hogy az előző alkalommal az ÜT elfogadta a leépítés feltételrendszerét. Ha mégis sor kerül idén újabb leépítésre, akkor Ön megszegte eddigi ígéreteit, semmibe vette a megkötött megállapodásokat.  
 
   2./ A lezajlott kétlépcsős létszámleépítés előzetes tervezését súlyosan megkérdőjelezi, ha rövid időn belül ismét erre kényszerül a vezetés. Az Alap működésében nem látunk olyan újonnan felmerült kényszerítő körülményt, amely indokolná ezt a lépést. Követeljük, hogy részleteiben hozzák nyilvánosságra azokat a számításokat, amelyek indokolják, hogy 2013-ban semmilyen módon nem tartható fenn a működés ilyen horderejű döntés nélkül. Bár a pontos számokat Ön többszöri kérésünk ellenére sem adta át szervezeteinknek, úgy tudjuk, hogy a felső- és középvezetők bére és juttatásai tekintetében nem takarékoskodik az MTVA. Követeljük, hogy összesített adatok formájában hozzák nyilvánosságra a vezetésre fordított bértömeget. Készültek arra számítások, hogy a vezető beosztású dolgozók bérének 10%-os csökkentése hány a leépítésben érintett dolgozó megtartására lenne elegendő?
 
 3./Az MTVA dolgozóiban az előző években kialakult folyamatos rossz hangulat, a leépítéstől való rettegés, az állandó egzisztenciális fenyegetettség lassan oldódni látszott. Cinikus és megalázó lépés ismét a tél előtt, a karácsonyi ünnepekre időzíteni egy több ezer ember életét befolyásoló döntést. Miközben a kormány a munkahelyek védelméről beszél, az Alap vezetésének nem lehet célja a munkanélküliek számának növelése, ahelyett, hogy a XXI. századi technológiák által kínált lehetőségekkel élve újabb és újabb média-területeket meghódítva még több embernek adjon munkát.  
 
   4./Az MTVA több területén túlterheltek a munkavállalók, bizonyos feladatok ellátására kevés az ember. Nem ismerünk olyan kísérleteket, amelyben a fölös munkaerő átirányításával egyenlőbb munkaterhelést valósítottak volna meg. Követeljük, hogy a létszámleépítés előtt készüljenek pontos felmérések a munkavállalók terhelésről, és ennek alapján a szakszervezetekkel közösen legyen átképzési, átszervezési terv.  
 
  Minden eszközzel és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a jelzett létszámleépítés helyett más megoldásokat keressen a vezetés. Ha szükséges, akkor ebben hajlandóak vagyunk együttműködni, segíteni a dolgozók meggyőzését, megnyugtatását. Azonban arra is hajlandóak vagyunk, hogy a munkahelyek védelmében más eszközöket is használjunk.
 
Kezdeményezzük az elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalások felújítását a lehető leghamarabb. Ismételten kérjük, nevezze meg a tárgyaló delegáció tagjait.     Budapest, 2012. október 26.

            Tisztelettel:
 
Lázár András              Papadopulosz Péter                              
EMSZ elnöke              MTI Sajtószakszervezet titkár             
                         
                                                          
Varga Júlia                   Toman Sándor                                    Zámori Jenő
FRÁSZ elnöke               RÁMŰSZ elnöke                             MRDSZ elnök

    Kiadó: Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége PHDSZSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector