Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Matolcsy vonja vissza a javaslatát, mert jövedelemcsökkenést hoz az elkaszált cafeteria

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. október 18. csütörtök, 12:46
Vonja vissza a legújabb költségvetési korrekciós javaslatát Matolcsy György, mert az egyértelműen jövedelemcsökkenést hoz a kispénzű munkavállalóknak - követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ a cafeteria lefejezését döbbenetesnek tartja, s tiltakozik az ellen, hogy a kormány a szakszervezetek által követelt adócsökkentés helyett újabb megszorító csomagot varr a kispénzű munkavállalók nyakába.

    Megdöbbentette a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnökségét az újabb Matolcsy-csomag, amelynek több elemét is felháborítónak tartják, sőt bevezetését egyenesen a munkavállalókkal szembeni arcátlanságnak minősítik. Ilyen többek között a cafeteria lefejezése, amely újabb jövedelemcsökkentést fog eredményezni. A béren kívüli juttatások ugyanis fontos elemei a bértárgyalásoknak, ezekkel a kedvezőbb adózású tételekkel lehetett legalább némi pluszjuttatást - jövedelmet - kiharcolni a munkavállalók számára. A korábban adómentes, 18 ezer forintos cafetertia-keret tavalyi, drasztikus csökkentése is már 10 százalékos veszteséget jelentett a 180 ezer forintnál kevesebbet keresőkenl, s a cafeteria újabb adóemelése százezreknek okoz majd további bevételcsökkenést - állítja Székely Tamás, a VDSZ elnöke. A vegyész szakszervezet a minimálbéremelés mellett néhány cafeteria-elem, például a Szép-kártya adómentessé nyilvánításáért is harcolt, hogy ezzel minél nagyobb értékű rekreációs lehetőséghez juttassa azokat az ágazatban dolgozókat, akik az egészségre ártalmas munkakörben, több-, vagy folyamatos műszakban szolgálnak, s a jelenlegi kormánynak "köszönhetően" már esélyük sincs a kedvezményes nyugdíjba vonulásra. Székely attól tart, hogy a most bejelentett adóterhek mellett egyre kevesebb munkáltató fog drága béren kívüli juttatásról gondoskodni a dolgozóinak, s ezzel tovább romlanak az amúgy is nehéz helyzetben élők kilátásai. A vegyipari szakszervezet elnöke enyhén szólva furcsának tartja, hogy a gazdagokat ezúttal sem érintik az újabb megszorítások.
 
    A mintegy negyvenezer tagot képviselő VDSZ elvárja, hogy Matolcsy olvassa el újra a szakszervezetek neki címzett korábbi követeléseit, hogy ráébredjen: tévedett, amikor azok ellenkezőjéről döntött. Tévedni emberi dolog, kivéve akkor, ha ez nem a kispénzű emberek millióinak a kárára történik - véli Székely. A szakszervezet elvárja, hogy a miniszter vonja vissza a költségvetési korrekcióra tett legújabb javaslatát. Vagyis, adóemelés helyett a terhek csökkentését, a jövedelmek csökkentése helyett pedig minimálbéremelést jelentsen be. Elsősorban azért, hogy betarthassák a miniszterelnök ígéretét, miszerint "nem járhat senki rosszabbul".

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Matolcsy vonja vissza a javaslatát, mert jövedelemcsökkenést hoz az elkaszált cafeteria.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector