Startlaphoz Csatlakozz!

A Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnökségének közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. október 18. csütörtök, 11:18
A napvilágot látott sajtóinformációk szerint kormány hét új intézkedésril döntött, 367 milliárd Ft értékben:
  1. A tervekkel szemben jövire mégsem felezik meg a bankadót.
  2. A tranzakciós illeték egy ezrelék helyett két ezrelékre ni.
  3. Az illeték emelése vonatkozik a Magyar Államkincstárra is.
  4. Változik a helyi iparőzési adó alapjának számítási módja. Eddig az eladott áruk beszerzési értékét el lehetett számolni, jövire azonban csak az összeg 80 százalékát lehet érvényesíteni.
  5. Bevezetik a közmőadót, de nemcsak Budapesten, hanem az egész országban.
  6. A cafeteria juttatásoknál a jelenleg – a munkáltatók által fizetett - 10 %-os egészségügyi hozzájárulást 27 %-ra emelik.
  7. Az adóbeszedés hatékonyságát még tovább javítják, egyedi számlabenyújtást és ellenirzést vezetnek be a korábbi 10, majd 5 millió forinttal szemben.
    Szövetségünk álláspontja szerint ezek az intézkedések – bár a nemzetgazdasági miniszter ezt cáfolja - ismét a teljes lakosságot, különösen a bérbil és fizetésbil éli munkavállalókat fogják sújtani.

    Mindazoknak különösen nagy terhet fognak jelenteni, akik kiskeresetőek, akik munkanélküliek, közmunkából élnek, akik nyugdíjasok, betegek és rokkantak, valamint azon
munkavállalóknak, akik az elvárt béremelésbil kimaradtak, akiknek a reálbére folyamatosan csökken.

    Az új intézkedések terheit a bankok és a közüzemi szolgáltatók egyértelmően tovább fogják hárítani a lakosságra, akik a humánusabb munkáltatók által eddig adott cafeteria juttatásokról is kénytelenek lesznek lemondani, azok növekvi adóterhei miatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy a gyermekek beiskolázásához adott támogatás, az étkezéshez adott utalvány, az önkéntes egészségbiztosítási és nyugdíjpénztárak mellett a helyi közlekedéshez adott munkáltatói támogatás, stb. is veszélybe került. A kormány által favorizált Erzsébet utalványnak, valamint a Szép kártya rekreációs lehetiségeinek és azok teljes kiépített rendszerének is búcsút kell mondani.

    A Vasas Szakszervezeti Szövetség nem tudja elfogadni, hogy az elhibázott gazdaságpolitika következményeinek kezelésére hozott intézkedéseket a kormány az EU-ra próbálja hárítani.

Budapest, 2012. október 17.

Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnöksége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnökségének közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector